Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σκοπιανό: Στην… απ’ έξω και έξαλλος ο Ιβάνοφ! “Δεν μου λένε τίποτα”!

Σκοπιανό

Δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβανόφ, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και την… ελλειπή ενημέρωση!

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, φέρεται να είναι δυσαρεαστημένος από τον πρωθυπουργό της χώρας του! Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, δεν έχει ενημερώσει τον Ιβανόφ για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Η… εσωτερική μουρμούρα για το Σκοπιανό

Ο Ιβάνοφ δεν γνωρίζει τίποτα για το συμφωνημένο πλαίσιο και για το όνομα. Ούτε σχετικά με τις δύο τελευταίες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη”. Αυτό αναφέρει το γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ.

“Δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με τη σύνθεσ. Ούτε το έργο των νομικών ομάδων των δύο χωρών στην Αθήνα και το κείμενο της διμερούς συμφωνίας”, τονίζει το γραφείο του προέδρου Ιβάνοφ, σύμφωνα πάντα με τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Παράλληλα, το γραφείο Προέδρου σημειώνει πως ο πρόεδρος της πΓΔΜ δεν είχε λάβει πληροφορίες ούτε για το προτεινόμενο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν”. Κι αυτό, παρότι το είχε ζητήσει.

“Έχει ζητήσει επανειλημμένως έγγραφα που σχετίζονται με τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων του σχεδίου της διμερούς συμφωνίας για την υπέρβαση της διαφοράς στην ονομασία που παρέχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η εκτίμηση είναι ότι διεξάγεται επιλεκτική ενημέρωση του προέδρου της πΓΔΜ“, αναφέρει το γραφείο του Γκιόργκε Ιβανόφ.

Πηγή: mkd

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις