Κόσμος

Σουηδία: “Μπούκαραν” σε τέμενος και ζωγράφισαν σβάστικες! [pics]

Άγνωστοι εισέβαλαν χθες το πρωί σε τέμενος της Στοκχόλμης, αμέσως μετά την προσευχή, ζωγράφισαν με σπρέι σβάστικες στους τοίχους κι έγραψαν συνθήματα μίσους, ενώ έριξαν επίσης κροτίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

Μόνο ένας πιστός βρισκόταν ακόμη στο τζαμί όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του τεμένους στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT. Ο άνθρωπος είναι σώος, απλώς έπαθε σοκ, διευκρίνισαν.

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για βανδαλισμό και ένα έγκλημα μίσους.

 

«Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να το περιμένει κανείς. Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει στις κοινωνίες μας, σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα μας. Δεν αναγνωρίζω τη Σουηδία πλέον», δήλωσε στο TT ένας εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας της Στοκχόλμης, ο Μουστάφα Τουμτούρκ, ένας από τους ιδρυτές του συγκεκριμένου τεμένους, εν έτει 1985.

 

Στη Σουηδία, η οποία υποδέχθηκε συνολικά 245.000 αιτούντες άσυλο το 2014 και το 2015, έχουν διαπραχθεί πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον τεμενών και κέντρων υποδοχής προσφύγων τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – Αναμένεται να «ξηλωθούν» 1.350 διπλωμάτες και υπάλληλοι
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας αναδιάρθρωσης που ο Τραμπ έχει επιδιώξει να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα του «Πρώτα η Αμερική»
State Department 1