Κόσμος

Spiegel: «Η Ελλάδα εξασφαλίζει τώρα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» και… καρφί για το 2015

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τώρα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν προωθεί όσους καταφτάνουν όπως το 2015. Αυτό σημειώνει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Φυσικά αναφέρεται στην απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι λέει το Spiegel

Στο άρθρο τίθεται το ερώτημα αν θα επαναληφθεί το προσφυγικό καλοκαίρι του 2015 και το Der Spiegel απαντά : Το σενάριο του 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμία περίπτωση.

Click4more: Βόμβες Αποστολάκη για προκλήσεις Ερντογάν! “Αυτός που φοβάται τον πόλεμο, χάνει πριν πολεμήσει”!

«Το 2015 συνέρρεαν άνθρωποι από πολλές χώρες στην Τουρκία για να ταξιδέψουν από εκεί στην ΕΕ. – για παράδειγμα Σύριοι που ζούσαν μέχρι τότε στο Λίβανο και την Ιορδανία. Ωστόσο, η Τουρκία έκλεισε εν τω μεταξύ τα σύνορά της με τη Συρία. Στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκονται σήμερα ιδίως εκείνοι που ζουν στην Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια» γράφει το .Spiegel.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
6
«Δεν θέλω να μένω μόνος με τη μαμά»: Τα λόγια του 9χρονου που δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τη μητέρα του στην Ιταλία
Ο 9χρονος Τζιοβάνι είχε πει σε έναν ψυχολόγο ότι δεν ένιωθε άνετα όταν ήταν μόνος με τη μητέρα του - Ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο πατέρας είχε δώσει ως δώρο στον γιο του ένα smartwatch για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Ο 9χρονος Τζιοβάνι που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα του στην Ιταλία 8
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία