Κόσμος

Στο Ντουμπάι έριξε μέσα σε λίγες ώρες 1,5 φορά τη βροχή που πέφτει σε ένα χρόνο

Οι σφοδρές καταιγίδες που σαρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έριξαν μόνο στο Ντουμπάι 1,5 φορά την ποσότητα νερού που δέχεται κανονικά κανονικά μέσα σε ένα ολόκληρο χρόνο.

Το Ντουμπάι έγινε θάλασσα καθώς πλημμύρισαν λεωφόροι ενώ προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στο πολυτελές διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί κόμβο για ταξιδιώτες μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ανάμεσα στο βράδυ της Δευτέρας και το βράδυ της Τρίτης, ημέρα που επιδεινώθηκε η κακοκαιρία, το Ντουμπάι δέχτηκε 142 χιλιοστά βροχής, που αντιστοιχούν σε 142 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου.

Το μέσο έτος ο συγκεκριμένος σταθμός καταγράφει συνολική βροχόπτωση 94,7 χιλιοστών, όπως μεταδίδει το Associated Press.

dubai

 

Οι καταιγίδες προκάλεσαν σκηνές πανικού, με συσσώρευση υδάτων σε σταθμούς του μετρό και σε πλατιές λεωφόρους και κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από ταξιδιώτες να μετακινούνται προς αυτό «μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», ενώ πτήσεις εξακολουθούν να ακυρώνονται ή ανακατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία, με τη διοίκηση του αεροδρομίου να σημειώνει σε ανάρτηση στο X ότι οι συνθήκες είναι «πολύ δύσκολες». Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση πληρωμάτων αεροπορικών εταιρειών προς το αεροδρόμιο.

dubai

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για νεκρούς ή τραυματίες αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

dubai

Ισχυρές βροχές έπληξαν και το γειτονικό Ομάν, όπου τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοφανείς διαδηλώσεις στην Ουκρανία κατά του Ζελένσκι για νομοσχέδιο που περιορίζει την αυτονομία των αρχών κατά της διαφθοράς: «Καλώς ήρθατε στη Ρωσία»
Πρόκειται για το πρώτο ξέσπασμα λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
1
«Για πάντα Ozzy»: Παγκόσμια θλίψη μετά τον θάνατο του «Νονού της heavy metal» - Οι τελευταίες στιγμές του
Θαυμαστές αποτίνουν φόρο τιμής στον «Πρίγκιπα του Σκότους» αφήνοντας λουλούδια στο αστέρι του στο Walk of Fame στο Λος Άντζελες - Ξεψύχησε στη γενέτειρά του, έχοντας δίπλα του τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του
Ο Ozzy Osbourne
2