Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στο πλευρό των Αμερικανών ο Νετανιάχου: Δίκαιος ο αγώνας τους

Στο πλευρό των Αμερικανών ο Νετανιάχου: Δίκαιος ο αγώνας τους

Στο πλευρό των ΗΠΑ στέκεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου. Κάνει λόγο για «δίκαιο αγώνα» των Αμερικανών, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα.

Οι πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο έχουν τεθεί σε συναγερμό μετά την επίθεση των Αμερικανό στον ιρανό κορυφαίο στρατιωτικό ηγέτη Κέσεμ, Σουλεϊμανί με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι ότι το Ισραήλ βρίσκεται δίπλα στις ΗΠΑ στον “δίκαιό αγώνα” τους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το δικαίωμα να υπερασπισθούν εαυτές σκοτώνοντας τον ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Ακριβώς όπως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας, οι ΗΠΑ έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ο Κασέμ Σουλεϊμανί είναι υπεύθυνος για τον θάνατο αμερικανών πολιτών και πολλών αθώων. Σχεδίαζε και άλλες τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στο Ισραήλ, επισπεύδοντας την αναχώρησή του από την Αθήνα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ αξίζει τα εύσημα γιατί ενήργησε γρήγορα, σθεναρά και αποφασιστικά. Το Ισραήλ παραμένει στο πλευρό των ΗΠΑ στον δίκαιο αγώνα τους για ειρήνη, ασφάλεια και αυτοάμυνα», πρόσθεσε.

Σε ετοιμότητα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, πάντως, διέκοψε την επίσκεψή του στη Ελλάδα για να επιστρέψει επειγόντως στο Ισραήλ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο βαθμό συναγερμού, μετά τον θάνατο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κατά την διάρκεια στοχευμένης αμερικανικής αεροπορικής επιχείρησης στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης για την εξόντωσή του.

Το Ισραήλ, ο στενότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο μεγαλύτερος εχθρός του Ιράν στην Μέση Ανατολή δεν σχολίασε επισήμως τον θάνατο του διοικητή της δύναμης αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης , αλλά το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ επιβεβαίωσε την εσπευσμένη αναχώρηση του ισραηλινού πρωθυπουργού από την Αθήνα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε παράλληλα ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού και ότι ο υπουργός Αμυνας Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε με εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για την «αποτίμηση της κατάστασης».

Μέλη του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας έχουν εντολή να μην σχολιάσουν το συμβάν, σε μία κίνηση που σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχει ως στόχο να μην προκαλέσει απάντηση εκ μέρους των συμμάχων του Ιράν στην περιοχή, περιλαμβανομένων της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, της οργάνωσης Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο θέρετρο του σκι του Ορους Χερμόν, στα Υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με την Συρία, έκλεισε, έπειτα από «αποτίμηση της κατάστασης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις