Κόσμος

«Στολίζουν» για τα καλά τον Τραμπ οι Πελόζι – Πούτιν για το… μπλόκο στον ΠΟΥ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε παράλογη και επικίνδυνη την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα αμφισβητηθεί.

«Η διακοπή από τον πρόεδρο της χρηματοδότησης του ΠΟΥ, ενώ ηγείται της παγκόσμιας μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού είναι παράλογη», ανέφερε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή η απόφαση είναι επικίνδυνη, παράνομη και θα τεθεί γρήγορα υπό αμφισβήτηση».

Και Πούτιν εναντίον Τραμπ για την υπόθεση ΠΟΥ

Το Κρεμλίνο σχολιάζοντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, να αναστείλει την συνεισφορά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στον οποίο επέρριψε ευθύνες για την εξάπλωση του κορονοϊού, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποιώντας πιο σκληρή γλώσσα δήλωσε ότι για την Ουάσιγκτον το σημαντικό είναι πάντα να βρίσκει πάντα «ενόχους».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όπως και οι άλλοι ηγέτες της G20 εναποθέτει τις ελπίδες στο περαιτέρω έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Click4more: «Σφάζει με το γάντι» ο ΠΟΥ τον Τραμπ – «Εμείς κοιτάμε να σώσουμε ζωές»

«Οι ηγέτες της G20, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εναποθέτουν στον ΠΟΥ τις ελπίδες τους στο περαιτέρω έργο του, που σχετίζεται με την ανάλυση της εμπειρίας που προκύπτει από αυτήν την πανδημία, και στηρίζει το έργο του ΠΟΥ. Από αυτήν ακριβώς την θέση ξεκινάμε», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι στο τελικό κείμενο της απόφασης των ηγετών της G20 που ελήφθη κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, αναφέρεται ότι η G20 μαζί με τον ΠΟΥ «προτίθεται να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπισθεί η πανδημία» όπως και ότι « οι πρόεδροι της G20 υποστηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες του ΠΟΥ και προτίθενται να ενισχύσουν τις δικαιοδοσίες του στον συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σκληρή γλώσσα!

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας διά στόματος της εκπροσώπου του, Μαρία Ζαχάροβα, την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ανατείλει την συνεισφορά των ΗΠΑ στον ΠΟΥ χρησιμοποίησε πιο σκληρή γλώσσα.

«Για τους πολιτικούς αυτής της χώρας, πάντα κάποιος φταίει. Για την πανδημία φταίει η Κίνα και ο ΠΟΥ, για το ότι έχασε η Κλίντον φταίει η Ρωσία, για τα προβλήματα της αμερικανικής ιατρικής φταίει προσωπικά ο Πούτιν» δήλωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι για τις ΗΠΑ «το κύριο είναι να βρουν έναν μυθικό ‘δοκιμαστικό σωλήνα’ και να τον παρουσιάσουν σε όλο τον κόσμο ως στοιχείο που αποδεικνύει την ενοχή των άλλων και ότι οι ίδιοι είναι αναμάρτητοι».

Επίσης ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν την συνεισφορά τους στον ΠΟΥ, την χαρακτήρισε ως “ανησυχητική”, λέγοντας ότι συνιστά εγωιστική προσέγγιση της Ουάσιγκτον στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ένα τέτοιο πλήγμα κατά του διεθνούς αυτού οργανισμού και μάλιστα την στιγμή που από πολλές απόψεις στρέφονται πάνω του τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας, συνιστά μια απόφαση που πρέπει να καταδικαστεί με κάθε τρόπο», πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό