Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Supergirl! Νίκησε τον καρκίνο και “έκλεψε” καρδιές [pics, vids]

Supergirl! Νίκησε τον καρκίνο και “έκλεψε” καρδιές [pics, vids]

Είναι μόλις ενός έτους και γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής. Αλλά είναι Supergirl, μια πραγματική σούπερ ηρωίδα και κατάφερε αυτό που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο!

Το όνομά της είναι Emilie Meza. Ήταν μόλις εννέα μηνών όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο αίμα, ένα είδος λευχαιμίας. Χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί δότης που να είναι απόλυτα συμβατός. Ο πατέρας της, Eduardo Meza, συμβατός κατά το ήμισυ, έγινε δότης. Η μικρή χρειάστηκε και χημειοθεραπείες. Ήταν το πρώτο βήμα και ακόμη μένουν πολλά. Αλλά η Emilie βγαίνει νικήτρια σε πρώτη φάση από τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η πιτσιρίκα, την περασμένη Τετάρτη, έκανε την τελευταία της χημειοθεραπεία. Και αυτό γιορτάστηκε όπως έπρεπε και όπως άξιζε! Φόρεσε τη στολή της, αυτή του Supergirl φυσικά, περπάτησε κρατώντας από το χέρι τον μπαμπά της και χτύπησε το… καμπανάκι στο νοσοκομείο John Hopkins στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα. Ένα καμπανάκι που σηματοδοτούσε την τελευταία της χημειοθεραπεία!

Με τη στολή της, η μικρή σούπερ ηρωίδα καταχειροκροτήθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς περπατούσε στο διάδρομο.

«Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Τα μάτια μου ήταν γεμάτα δάκρυα, δάκρυα χαράς. Πέρασε τόσα πολλά αλλά δεν το ξέρει γιατί είναι τόσο μικρή. Ήταν δύσκολα σε πολλά σημεία αλλά νιώθουμε πως τα καταφέραμε αφού ξεπεράσαμε το θέμα με τις χημειοθεραπείες» είπε η μητέρα της, Roxana Meza, είπε στο ABC News.

Παρόλο που η μικρή τελείωσε με τις χημειοθεραπείες, εκείνη και οι γονείς της θα πρέπει να μείνουν κοντά στο νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να παρακολουθούν την πορεία της υγείας της.

Πηγή: ABC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις