Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο! Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Λευκός Οίκος
Φωτογραφία Reuters

– Αποκλείστηκε ο Λευκός Οίκος!
– Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μπροστά από τον φράκτη στο βόρειο τμήμα
– Άγνωστο γιατί ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε
– Δόθηκε εντολή στους δημοσιογράφους να κρυφτούν

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) του Σαββάτου (03.03.2018) στην Ουάσινγκτον. Ο Λευκός Οίκος αποκλείστηκε εξαιτίας ενός πυροβολισμού. Ενός πυροβολισμού που όλα δείχνουν πως αφορά μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

 

Μοιραία, μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός προκλήθηκε πανικός. Αμέσως, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Λευκό Οίκο πήραν εντολή να καλυφθούν. Αμέσως, κλείστηκαν στην αίθουσα απ’ όπου γίνεται το briefing.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η ενημέρωση από τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Οι Μυστική Υπηρεσία (σ.σ. υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την προστασία της προεδρικής κατοικίας και οικογένειας), μέσω twitter (!) ανανοίνωσε ότι ένας άνθρωπος αυτοπυροβολήθηκε δίπλα από το φράκτη της βόρειας πτέρυγας του Λευκού Οίκου.

«Ιατρικό προσωπικό προσφέρει βοήθεια στο θύμα, έναν άνδρα» διευκρίνισε η Secret Service, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα.

Δεν είναι στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται στην Ουάσιγκτον όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Είναι στο… εξοχικό του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα. Μαζί του η Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους Μπάρον.

Αμέσως μόλις σημειώθηκε το περιστατικό, στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα, ενώ αστυνομικοί όρισαν περίμετρο ασφαλείας.

Φωτογραφία Reuters

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε και δεν θεωρείται απειλή.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις