Κόσμος

Συναγερμός στο Τέξας: Νεκρός 6χρονος από παράσιτο που τρώει τον εγκέφαλο!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλη αναστάτωση στο Τέξας μετά την σοκαριστική είδηση σύμφωνα με την οποία μία αμοιβάδα που τρώει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σκότωσε ένα 6χρονο αγόρι.

Σε αποθέματα νερού του Τέξας βρέθηκαν οι εγκεφαλοφάγες αμοιβάδες Naegleria fowleri, οι οποίες πιθανότατα και προκάλεσαν την τραγωδία. Σε οδηγία που εξέδωσε η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας, ζητείται τους κατοίκους των περιοχών Λέικ Τζάκσον, Φρίπορτ, Άνγκλετον, Μπραζόρια, Ρίτσγουντ, Όιστερ Κρικ, Κλουτ και Ρόζενμπεργκ να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου τρεχούμενο νερό από τις βρύσες τους.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ένα 6χρονο αγόρι που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λέικ Τζάκσον βρέθηκε θετικό στα τεστ για εγκεφαλοφάγες αμοιβάδες.

Εκτιμάται πως το παιδί ήπιε μολυσμένο νερό από εγκατάσταση με πίδακες νερού μπροστά από το δημοτικό κέντρο ή από λάστιχο στον κήπο του σπιτιού του.

Αμέσως οι αρχές έκλεισαν τους πίδακες και έστειλαν δείγμα νερού σε ιδιωτικό εργαστήριο. Στις 14 Σεπτεμβρίου οι πρώτες εξετάσεις βγήκαν αρνητικές. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι επικοινώνησαν με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και στις 25 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά για τρία από τα έντεκα δείγματα που είχαν σταλεί.

Τα επίπεδα χλωρίου στα αποθέματα νερού ελέγχονται εκ νέου και εκτιμάται πως το νερό θα γίνει πόσιμο σε περίπου τρεις μέρες. Μέχρι τότε, οι ντόπιοι δικαιούνται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από το θανατηφόρο παράσιτο, έπειτα από οικογενειακές διακοπές στη Φλόριδα.

Όπως αναφέρει το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC), οι μολύνσεις μπορεί να είναι σπάνιες, αλλά οι περισσότερες είναι θανατηφόρες.

Μόλις 34 τέτοια περιστατικά καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από το 2009 έως το 2019. Από αυτά, τα 30 προκλήθηκαν από κατανάλωση νερού σε θαλάσσια πάρκα, πισίνες και πίδακες. Από τους 145 ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από το 1962 έως το 2018, μόλις τέσσερις επιβίωσαν.

Το συγκεκριμένο είδος αμοιβάδας την βρίσκουμε στο χώμα, σε θερμές λίμνες, σε ποτάμια και θερμά λουτρά, πισίνες και σε υδάτινα απόβλητα εργοστασίων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στενά του Ορμούζ: Η «καρδιά» του πολέμου της Μέσης Ανατολής που δέχτηκε τα περισσότερα χτυπήματα – 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα»
Αφού η συμφωνία Ουάσιγκτον-Τεχεράνης έγινε κομμάτια, η συχνότητα των επιθέσεων εντάθηκε και καταγράφεται κατά μέσο όρο ένα επεισόδιο κάθε σχεδόν τρεις ημέρες
στενα ορμουζ
Στο όριο το Ιράν μετά την απειλή των ΗΠΑ για «οικονομικό πόλεμο» – Πληθωρισμός 66% και νέος γύρος κυρώσεων
Οι χώρες που δεν συμμετέχουν στα αμερικανικά μέτρα είτε θα συνεισφέρουν «στην απομόνωση του Ιράν» ή θα υποστούν με τη σειρά τους κυρώσεις, ως ακόμη και έξωση από «το σύστημα του δολαρίου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γιατί δεν ήρθε η οικονομική «D-Day»: Προειδοποιητική «βολή» των ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις – «Θα ανατινάζαμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»
«Οι ΗΠΑ δίνουν σε όλους την ευκαιρία να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά τους» τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αιτιολογώντας την απόφαση να μην επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
10
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6