Κόσμος

Συρία: Η ξηρασία απειλεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την πείνας στη χώρα

Η ξηρασία που πλήττει εδώ και ένα μήνα τη Συρία απειλεί να επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση στη χώρα, καθώς αναμένεται ότι θα υπάρξουν ελλείψεις σε σιτάρι λόγω της κακής σοδειάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) αναμένει ότι η σοδειά του σιταριού «θα είναι πολύ μικρή» φέτος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Μάικλ Ρόμπσον εκπρόσωπο της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Συρία.

Η Welthungerhilfe, μια γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση, προειδοποίησε από την πλευρά της ότι ο αριθμός των ατόμων που εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια θα αυξηθεί δραματικά.

«Η κατάσταση με την πείνα στη Συρία είναι ήδη από τώρα απολύτως καταστροφική», δήλωσε ο Κονσταντίν Βίτσελ συντονιστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη Συρία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επικείμενη σοδειά σιταριού προκαλεί ανησυχία.

«Δεν έχουν απομείνει αποθέματα στους ανθρώπους και δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους απέναντι σε αυτή την ξηρασία», τόνισε ο Βίτσελ. «Η τροφή θα γίνει πιο σπάνια και οι τιμές του ψωμιού, των λαχανικών και των φρούτων θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων στη βόρεια Συρία εκτίμησε ότι η σοδειά του σιταριού θα είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η περιοχή θεωρείται ζωτικής σημασίας για την παραγωγή σιταριού.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), περίπου 12 εκατομμύρια Σύροι, σχεδόν το 60% του πληθυσμού της χώρας, δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε τροφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe