Κόσμος

Συρία: Όλα κρέμονται από μία κλωστή – Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για εισβολή ο Πούτιν θέλει τον Άσαντ

Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου ο Τραμπ με την αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Συρία. Ο Ερντογάν μεταφέρει διαρκώς στρατεύματα εντός της Συρίας για να εισβάλει στο Μάμπιτς. Μήνυμα Πούτιν ότι οι περιοχές που ελέγχουν οι Αμερικανοί πρέπει να περάσουν στον Άσαντ.

Ο Τραμπ έβαλε ξανά φωτιά στη Συρία. Από τη μια ο Ερντογάν μεταφέρει συνεχώς στραταύματα εντός του συριακού εδάφους, ενώ από την άλλη ο Πούτιν στέλνει μήνυμα ότι οι περιοχές που είναι σήμερα υπό τον έλεγχο των Αμερικανών θα πρέπει να καταληφθούν από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Ο Τραμπ τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των Κούρων και άνοιξε τον δρόμο στον Ερντογάν. Τα τουρκικά μέσα στέλνουν διαρκώς εικόνες από τη μεταφορά στρατευμάτων στην περιοχή.

Σήμερα ωστόσο ήρθε μια είδηση όλο νόημα από τη Μόσχα. Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών απ’ όπου θα αποχωρήσουν οι Αμερικανοί οι δυνάμεις του Άσαντ.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα προειδοποιεί το Παρίσι ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Συρία και δηλώνει σε όλα τα επίπεδα ότι η νέα εισβολή, αυτή τη φορά με στόχο τις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη είναι θέμα χρόνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4