Site icon NewsIT
11:45 | 06.05.25

Συρία: Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή

Τουρκικό F-16

Τουρκικό F-16 / EPA / HANNIBAL HANSCHKE / ΑΠΕ

Newsit Newsroom

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή

Μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας και του Ισραήλ φαίνεται πως βρέθηκαν στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης την Παρασκευή (2.5.2025) πάνω από τη Συρία, την ώρα μάλιστα που το Τελ Αβίβ βομβάρδιζε διάφορα σημεία στη Δαμασκό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει το δικό της μήνυμα προς τον Αχμέντ αλ Σαράα και τους συμμάχους του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδων από το Ισραήλ και την Τουρκία κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή όπου επιχειρούσαν τα ισραηλινά.

Τα τουρκικά F-16 έστειλαν προειδοποιητικά σήματα στα ισραηλινά χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου τους, και πραγματοποιήθηκε σύντομη ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των αεροσκαφών, επιτρέποντας και στις δύο πλευρές να αποφύγουν την εμπλοκή.

Σημειώνεται πως η ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό είχε ως στόχο πολλαπλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων θέσεων που κατείχαν φιλοτουρκικές συριακές πολιτοφυλακές, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνουν όπλα, υλικό και εκπαίδευση από την Τουρκία, όπως ανέφερε το N12.

Συρία και Τουρκία εξάλλου έχουν ενδυναμώσει τις σχέσεις τους, ενώ σύμφωνα με την «Jerusalem Post» η Τουρκία επιδιώκει να γίνει ο πάροχος της αεροπορικής άμυνας της Συρίας, εν μέρει με την εγκατάσταση βάσης στην αεροπορική βάση T4, η οποία ήταν ενεργή κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version