Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τα λιοντάρια στους δρόμους – Χαίρονται την ελευθερία από την απουσία ανθρώπων (video, pics)

Τα λιοντάρια στους δρόμους – Χαίρονται την ελευθερία από την απουσία ανθρώπων (video, pics)
ΦΩΤΟ αρχείου

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα πάντα στον πλανήτη και όταν ολοκληρωθεί η καραντίνα ο κόσμος που θα συναντήσουν οι πολίτες θα είναι πολύ διαφορετικός. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εθνικού πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική όπου τα λιοντάρια βγήκαν… βόλτα στους δρόμους, εκμεταλλευόμενα την απουσία ανθρώπων.

Ολόκληρες πόλεις έχουν ερημώσει καθώς, λόγω των απαγορεύσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση του Covid – 19, δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά δεν μοιάζουν σε τίποτα με όλα όσα είχαμε συνηθίσει.

Στην Νότια Αφρική τα λιοντάρια έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους και κοιμούνται στην άσφαλτο, καθώς δεν κυκλοφορούν πια αυτοκίνητα.

https://twitter.com/SANParksKNP/status/1250453004094001152

Ο επικεφαλής του εθνικού πάρκου Κρούγκερ, ο Ρίτσαρντ Σόουρι, αντίκρισε αυτό το απίστευτο θέαμα όταν βγήκε για τον καθιερωμένο έλεγχο που κάνει στο πάρκο. Συνολικά δέκα λιοντάρια ήταν ξαπλωμένα και απολάμβαναν τον ήλιο.

Συνήθως τα άγρια ζώα του πάρκου βρίσκονται πίσω από τους θάμνους, μακριά από τα βλέμματα των ανθρώπων, πλέον, όμως, δεν υπάρχουν άνθρωποι και χαίρονται την νεοαποκτηθείσα ελευθερία τους.

https://twitter.com/SANParksKNP/status/1249682432351223808

 

Ωστόσο, ακόμη και μέσα σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο άνθρωπος δεν σταματάει να καταστρέφει τη φύση:

Οι New York Times ανέφεραν πως τον Μάρτιο λαθροκυνηγοί, εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία και την έλλειψη ανθρώπων, και κυνήγησαν ρινόκερους σε τουριστικά μέρη.

Επίσης, στο σημείο που το εθνικό πάρκο Κρούγκερ συνορεύει με την Μποτσουάνα συνελήφθησαν πρόσφατα λαθροκυνηγοί που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν ζώα υπό εξαφάνιση…

πηγή: BBC.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις