Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τράβηξε και πάλι τα βλέμματα και προκάλεσε ντόρο στα social media με τα «χιουμοριστικά» σχόλιά του κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερα σημαντικού Συμβουλίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χαιρέτισε ορισμένους από τους παρόντες συμμάχους του, με φιλοφρονήσεις σε κάποιους για την εμφάνισή τους, σε άλλους για την τύχη τους, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Συμβούλιο Ειρήνης που ιδρύθηκε για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της μεταπολεμικής Γάζας.
Αρχικά ο Τραμπ απευθυνόμενος στους ηγέτες άλλων χωρών, σχολίασε το επώνυμο του προέδρου του Ουζμπεκιστάν, Μιρζιγιόγεφ, λέγοντας χιουμοριστικά ότι είναι ένα από τα δυσκολότερα στην ιστορία. Εκείνος μάλιστα δεν κατάφερε να το προφέρει σωστά. Συγκεκριμένα είπε «Ο πρόεδρος… Μιριζουρόγιεβ του Ουμπεκιστάν, είναι φίλος μου και έχει ένα από τα δυσκολότερα ονόματα στην ιστορία, αλλά δεν πειράζει».
Ακόμα κατά τη διάρκεια που απευθυνόταν στους ηγέτες των κρατών, δεν απέφυγε να σχολιάσει και την εξωτερική εμφάνιση του προέδρου της Παραγουάης, λέγοντας ότι είναι «νέος και όμορφος». Βέβαια ο Αμερικανός πρόεδρος πήγε το αστείο και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι δεν του αρέσουν οι νέοι και όμορφοι άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες…».
«Είναι ωραίο να είσαι νέος και όμορφος, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας αρέσεις. Δεν μου αρέσουν οι νέοι, όμορφοι άντρες. Μου αρέσουν οι γυναίκες. Οι άντρες δεν με ενδιαφέρουν καθόλου», είπε συγκεκριμένα ο Τραμπ.
Trump: “President … Mirssssssurooyev of Uzbekistan. One of the most difficult names in history.” pic.twitter.com/Q74QWb9SOj
— Aaron Rupar (@atrupar) February 19, 2026
Trump to Paraguay’s President:
— Open Source Intel (@Osint613) February 19, 2026
“It’s nice to be young and handsome.”
“I don’t like young, handsome men. Women I like. Men I don’t have any interest in.” pic.twitter.com/1zPlgP78LX
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα είπε ότι «οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου, σχεδόν όλοι είναι αποδεκτοί στο Συμβούλιο Ειρήνης, και όσοι δεν είναι θα γίνουν. Μερικοί το παίζουν λίγο χαριτωμένοι. Δεν πιάνει, δεν μπορείτε να το παίξετε χαριτωμένοι μαζί μου».
Board of Peace most powerful EVER — Trump
— Victor vicktop55 commentary (@vick55top) February 19, 2026
‘The greatest world leaders. Almost everybody is accepted, and ones that haven’t will be
Some are playing a little cute. It doesn’t work, you can’t play cute with me’ pic.twitter.com/v26koveXIi
Ο Αμερικανός πρόεδρος, επίσης, «πιάστηκε» από τις κάμερες να προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να παραμείνει ξύπνιος, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Μετά από σχεδόν 2,5 ώρες του Συμβουλίου, φάνηκε να είναι έτοιμος να πέσει για ύπνο.
Trump’s struggling to stay awake in this never-ending “Board of Peace” meeting.
— World Monitor (@MonitorWarnow) February 19, 2026
Nearly 2.5 hours in, he looks one blink away from sleep mode. pic.twitter.com/obl2kdmAVE
Here is Trump sleeping just two hours into his “Board of Peace” meeting.
— Feisty is proud to be a Democrat! (@FeistyLibLady) February 19, 2026
While world leaders are speaking, Trump is dreaming about how much money he and the rest of them will make on their Gaza Riviera.
Not one of them have a real thought to help the Palestinian people.… pic.twitter.com/Qd3IdFzF6d
Πέρα από το «σόου» του Τραμπ, ήταν κι άλλοι αυτοί που προσέλκυσαν τον τηλεοπτικό φακό, με έναν από αυτούς να είναι ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Ο Ιταλοελβετός, φάνηκε σε βίντεο να φοράει το κατακόκκινο καπέλο του Τραμπ που έγραφε πάνω «USA» και να έχει στο πρόσωπό του ένα τεράστιο χαμόγελο.
FIFA President Gianni Infantino wore a USA hat to the “Board of Peace” meeting.
— Breaking911 (@Breaking911) February 19, 2026
pic.twitter.com/EuQhkoCNhu
Οι 47 χώρες που εκπροσωπούνται στη σημερινή συνάντηση, αν και μόνο λίγες από αυτές μπορούν να ονομαστούν «μέλη» του Συμβουλίου, και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως «παρατηρήτρια», συζήτησαν την ανοικοδόμηση και τη σταθεροποίηση του παλαιστινιακού θύλακα της Γάζας, την πρώτη αποστολή που αναλαμβάνει αυτό το όργανο.
