Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέξας: Συγκλόνισε γερουσιαστής του Κονέκτικατ – «Τι κάνουμε» έλεγε βουρκωμένος, ζήτησε μέτρα κατά της οπλοκατοχής

Τέξας: Συγκλόνισε γερουσιαστής του Κονέκτικατ – «Τι κάνουμε» έλεγε βουρκωμένος, ζήτησε μέτρα κατά της οπλοκατοχής

Ο Τζο Μπάιντεν απόρησε (!) πότε οι ΗΠΑ θα ορθώσουν ανάστημα στο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής μετά το μακελειό στο Τέξας. Ο Κρις Μέρφι, γερουσιαστής από το Κονέκτικατ, την πολιτεία της πλέον πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο στις ΗΠΑ (Σάντι Χουκ), δεν έμεινε στις απορίες. Παρακάλεσε, με βουρκωμένα μάτια, να γίνει κάτι!

Μέσα στη Γερουσία των ΗΠΑ, λίγη ώρα αφού είχε γίνει γνωστή η επίθεση του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε με θύματα 19 παιδιά και δυο δασκάλες, ο Κρις Μέρφι παρακάλεσε το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ να κάνει κάτι. Να μην υπάρξει ξανά ούτε Σάντι Χουκ ούτε άλλο Τέξας.

Ο Μέρφι εκλέγεται με τους Δημοκρατικούς στην 5η περιφέρεια του Κονέκτικατ, όπου βρισκόταν το δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ όπου μπήκε τον Δεκέμβριο του 2012 ο Άνταμ Λάνζα σκοτώνοντας 20 παιδιά και έξι εκπαιδευτικούς.

«Τι κάνουμε; Τι κάνουμε; Λίγες μέρες αφότου ένοπλος μπήκε σε ένα σούπερ μάρκετ για να πυροβολήσει Αφροαμερικανούς, έχουμε ένα άλλο Sandy Hook στα χέρια μας. Τι κάνουμε;», είπε ο Μέρφι.

«Καθώς τα παιδιά μας τρέχουν για να σώσουν τις ζωές τους, δεν κάνουμε τίποτα! Τι κάνουμε; Γιατί είστε εδώ αν όχι για να λύνετε προβλήματα τόσο υπαρξιακά όσο αυτό; Αυτά τα παιδιά δεν ήταν άτυχα. Αυτό (οι μαζικές εκτελέσεις) συμβαίνουν μόνο σε αυτή τη χώρα και πουθενά αλλού.

Είμαι εδώ για να παρακαλέσω. Κυριολεκτικά να πέσω στα γόνατα και να παρακαλέσω τους συναδέλφους μου: βρείτε έναν τρόπο. Περάστε νόμους που θα το κάνουν (τις επιθέσεις) απίθανο».

Θρήνος για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τον μακελάρη στο δημοτικό σχολείο του Τέξας

Λέγοντας πως οι μαζικές επιθέσεις στις ΗΠΑ είναι περισσότερες απ’ όσες οι μέρες του χρόνου (!), ο Αμερικανός γερουσιαστής συνέχισε το συγκλονιστικό λόγο του. «Πουθενά αλλού τα μικρά παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο πιστεύοντας ότι μπορεί να δεχτούν πυροβολισμό. Πουθενά αλλού οι γονείς δεν χρειάζεται να μιλήσουν στα παιδιά τους όπως έπρεπε να κάνω εγώ. Είναι επιλογή. Είναι επιλογή μας να το αφήσουμε να συνεχιστεί. Τι κάνουμε;

Στο Δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, αφού αυτά τα παιδιά επέστρεψαν σε αυτές τις τάξεις, έπρεπε να προσαρμόσουν μια πρακτική στην οποία θα υπήρχε μια λέξη ασφαλείας, την οποία θα έλεγαν τα παιδιά αν άρχιζαν να κάνουν σκέψεις για αυτό που είδαν εκείνη την ημέρα.

Αν άρχιζαν να νιώθουν εφιάλτες σχετικά με το ότι περνούσαν πάνω από τα πτώματα των συμμαθητών τους. Σε μια τάξη, αυτή η λέξη ήταν “μαϊμού”. Ξανά και ξανά και ξανά τα παιδιά σηκώνονταν όρθια και φώναζαν “μαϊμού!”

Το Σάντι Χουκ δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Αυτή η κοινότητα στο Τέξας δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Γιατί είμαστε εδώ, αν όχι για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι λιγότερες κοινότητες θα περάσουν από αυτό που πέρασε ο Σάντι Χουκ, αυτό που περνά ο Ουβάλντε;», συμπλήρωσε.

Οργή Στιβ Κερ για το νέο μακελειό στο Τέξας: Τα έψαλλε σε γερουσιαστές για τον οπλοκατοχή! «Κουράστηκα να κρατάμε ενός λεπτού σιγή»

«Κάνοντας κάτι τουλάχιστον σταματάμε να στέλνουμε το μήνυμα επιδοκιμασίας σε αυτούς τους δολοφόνους που βλέπουν τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης να μην κάνουν τίποτα ύστερα από κάθε επίθεση.

Γιατί περνάτε όλο αυτό τον χρόνο βάζοντας υποψηφιότητα για τη Γερουσία των ΗΠΑ… αν η απάντησή σας είναι ότι, καθώς η σφαγή αυξάνεται, καθώς τα παιδιά μας τρέχουν να σώσουν τη ζωή τους, εμείς δεν κάνουμε τίποτα; Τι κάνουμε; Γιατί είστε εδώ; Γιατί είμαστε εδώ; Τι κάνουμε;».

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις