Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια – Πατριάρχης Θεόδωρος: «Τα νερά της Μεσογείου είναι αδιαπραγμάτευτα»

Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια – Πατριάρχης Θεόδωρος: «Τα νερά της Μεσογείου είναι αδιαπραγμάτευτα»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα», ανέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σε εκδήλωση για τα Θεοφάνεια. «Τα υποστηρίζομε, τα πονάμε και τα αγαπάμε», συμπλήρωσε ο ελληνορθόδοξος ιεράρχης.

Ευλογώντας τα νερά της Αλεξάνδρειας σε μία συγκινητική τελετή για τα Θεοφάνεια, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προσέθεσε: «Ελλάδα μας αγαπημένη με την Κύπρο μας, σήμερα σε χαιρετάει η Αλεξάνδρειά μας από την Αίγυπτο. Και διακηρύσσομε σήμερα ότι τα νερά αυτά της Μεσογείου είναι ειρηνικά, είναι ευλογημένα, είναι για τη φιλία των λαών. Χρόνια πολλά, γεμάτα από ειρήνη, χαρά και ελπίδα. Ο Θεός να είναι πάντα κοντά σας» .

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απηύθυνε το μήνυμά του από την ειδική εξέδρα που είχε στηθεί μέσα στη θάλασσα, αντικρίζοντας την πόλη της Αλεξάνδρειας για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στην ακολουθία που συμμετείχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Νάρκισσος, ο Μητροπολίτης Αξώμης (Αιθιοπίας) Δανιήλ και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόξενος του Λιβάνου κ. Αμπντελαζίζ Αΐσα, ο Πλοίαρχος Κώστας Βαρουξής που αποτελεί στην Αλεξάνδρεια τον σύνδεσμο μεταξύ του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρης Κάβουρας, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Λιλίκα Θλιβίτου και άλλοι επίσημοι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, όπου μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό του Αιγυπτιώτη και Απόδημου Ελληνισμού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις