Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θρίλερ! Ναυτικός πέθανε σε πλοίο ελληνικής σημαίας! Ο κοροναϊός, τα “θολά” σημεία και το ξέσπασμα της συζύγου του

ναυτικός
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί ακόμα και τρεις μήνες μετά, να καλύπτει τα πραγματικά αίτια κάτω από τα οποία πέθανε ένας 53χρονος ναυτικός σε πλοίο ελληνικής σημαίας και συμφερόντων, στο κινεζικό νησί Zhoushan.

Σύμφωνα με την οικογένεια του ναυτικού, η οποία έχει πέσει “θύμα” του κοροναϊού, ή αλλιώς Cocid-19, όπως μετονομάστηκε χθες από τον ΠΟΥ, επειδή ακόμα δεν μπορεί να παραλάβει την σορό του άτυχου άνδρα εξαιτίας κολλημάτων στην όλη διαδικασία, ως επίσημη εκδοχή θανάτου τους έχει δοθεί η καρδιακή προσβολή, ωστόσο εκείνοι υποψιάζονται πως ο άνθρωπος τους έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος.

Όπως αναφέρει η σύζυγος του 53χρονου Βούλγαρου, στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει μετά τα όσα έχουν συμβεί, από την ημέρα θανάτου του, 9 Νοεμβρίου 2019, μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα τώρα πια να δηλώνει αποφασισμένη, πως στη μνήμη του άνδρα της, θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια.

Ο νεκρός ναυτικός και η γυναίκα που δεν παίρνει απαντήσεις

Η γυναίκα αν και διατηρεί συχνή αλληλογραφία και επικοινωνία με την βουλγαρική διπλωματική αποστολή στη Σαγκάη και την ελληνική εφοπλιστική εταιρία, δεν έχει λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στον άνδρα της, με αποτέλεσμα τα ερωτήματα να πολλαπλασιάζονται.

Click4more: Κανείς με κοροναϊό αλλά… στο έλεος του Θεού με το στιγματισμένο πλοίο Westerdam! Στα όριά τους οι επιβάτες! pics

“Την τελευταία φορά που μίλησα με τον σύζυγο μου ήταν το πρωί της 9ης Νοεμβρίου. Ένιωθε πολύ καλά, είπε ότι είχε μετακινηθεί σε νέο πλοίο, ενώ κάναμε σχέδια για το πώς θα γιορτάσουμε το Νέο Έτος. Δεν παραπονέθηκε για τίποτα. Λίγες ώρες αργότερα, με κάλεσε μια ελληνική εταιρεία να μου πει ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή. Ο σύζυγός μου ήταν υγιής, καθώς πρόσφατα είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Ποτέ δεν υπέφερε από καρδιακά προβλήματα. Αμέσως ζητήσαμε στους ασφαλιστές της εταιρίας να κάνουν αυτοψία όμως ακόμα δεν έχουμε αποτελέσματα” αποκαλύπτει σε δηλώσεις στον Flagman της Βουλγαρίας.

Δεν μπορεί να πάρει καν την σορό του!

Από τον Δεκέμβριο μάλιστα η γυναίκα προσπαθεί να επαναπατρίσει την σορό του συζύγου της, όμως αυτό έχει αποδειχτεί πως είναι αδύνατον, καθώς, όπως της εξήγησαν, αυτό θα συμβεί μόλις αποκατασταθούν οι πτήσεις στην Κίνα, που εξαιτίας του κοροναϊού αντιμετωπίζουν πολλά θέματα. Το πρόβλημα όμως για εκείνη είναι πως από την σορό έχουν αφαιρεθεί ήδη η καρδιά και ο εγκέφαλος “Πώς θα κάνουμε μια αυτοψία στη Βουλγαρία για να μάθουμε αν τελικά πέθανε από καρδιακή προσβολή, αφού δεν έχει καρδιά;”.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις η γυναίκα αμφιβάλει ακόμα και για την γνησιότητα του πιστοποιητικού θανάτου που της έχει αποσταλεί. “Το πιστοποιητικό θανάτου, για παράδειγμα, εκτυπώνεται σε έναν υπολογιστή και διαθέτει λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρονται ακόμα και η αιτία θανάτου. Σ αυτό που έχω στα χέρια μου δεν υπάρχουν στοιχεία και ούτε φαίνεται για έγγραφο που προέρχεται από τις αρχές της Κίνας. Δεν υπάρχει καμία περιγραφή”, τονίζει.

Αυτά τα στοιχεία κι άλλα ακόμα, έχουν βάλει εκείνη και την κόρη της σε σκέψεις, πως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τις πραγματικές συνθήκες θανάτου του 53χρονου.

Επιμέλεια: Θάνος Μακρογαμβράκης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις