Κόσμος

Θύελλα στις ΗΠΑ για το κορονο-πάρτι σε πισίνα που θύμιζε… Μύκονο τον Αύγουστο!

Οι αρχές της πολιτείας του Μιζούρι, στις κεντρικές ΗΠΑ, αντέδρασαν σφόδρα μετά τη δημοσιοποίηση ενός viral βίντεο, με πρωταγωνιστές εκατοντάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε ένα πάρτι, μέσα σε μια πισίνα, μην τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μεσούσης της πανδημίας.

Στους παριστάμενους στη γιορτή, που βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλο, δόθηκαν συστάσεις να τεθούν σε εθελούσια καραντίνα για 14 ημέρες ή έως να διαγνωστούν αρνητικοί από τον νέο κορονοϊό.

Στο βίντεο, που προκάλεσε την αντίδραση των υγειονομικών αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, διακρίνονται εκατοντάδες άνθρωποι με μαγιό, να πίνουν κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο, στην πισίνα ενός μπαρ στη λίμνη Όζαρκς.

Από τη δημοσιοποίησή του, το περασμένο Σάββατο, στο Twitter, το βίντεο αυτό το έχουν δει χρήστες 18 εκατομμύρια φορές.

«Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους και απειλεί να βλάψει, σημαντικά, την πρόοδο που κάναμε για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19», λέει ο επικεφαλής της κομητείας του Σεντ Λούις, Σαμ Πέιτζ.

https://twitter.com/aaliznat/status/1264414727272194048?s=20

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στις ΗΠΑ, χιλιάδες Αμερικανοί έσπευσαν στις παραλίες, τηρώντας συχνά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, με ή χωρίς μάσκες.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε γκολφ για πρώτη φορά εδώ και 2 μήνες, προκαλώντας επίσης επικριτικά σχόλια.

Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 100.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, από τον οποίο έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 1,7 εκατομμύριο Αμερικανοί, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ