Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Την… “έπεσαν” στον Κέρι για τη Συρία με “ματωμένα” χέρια (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Είναι ν' απορεί κανείς γιατί απορεί με τις αντιδράσεις ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Είναι ν' απορεί κανείς γιατί απορεί με τις αντιδράσεις ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Με τα χέρια τους βαμμένα με κόκκινο χρώμα, λες και ήταν ματωμένα, διαδηλωτές ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να μη γίνει επέμβαση στη Συρία.

Όταν έγιναν κατά τη τη διάρκεια της ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Διαδηλωτές που αντιτίθενται στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, βρέθηκαν στην αίθουσα και με «ματωμένα» χέρια αλλά και πλακάτ ζήτησαν να μην εμπλακεί η χώρα τους σε ακόμη έναν πόλεμο.

"Οι ΗΠΑ έξω από τη Συρία" γράφει η μπλούζα του ακτιβιστή πίσω από τους μάλλον αμήχανους Χέιγκλ και Ντέμπσεϊ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Τζον Κέρι, κάνε διπλωματία όχι πόλεμο! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Στην επιτροπή κατέθεσαν, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ και ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεΐ, καλώντας τους βουλευτές να εγκρίνουν τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Στη σιωπηλή διαμαρτυρία, με επικεφαλής την αντιπολεμική ομάδα “Κοντ-Πινκ”, συμμετείχαν περίπου 10 ακτιβιστές. Όμως, παρά τον μικρό αριθμό των διαδηλωτών, η διαμαρτυρία τους είχε μεγάλο αντίκτυπο, καθώς έγινε κατά τη διάρκεια απ’ ευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης.

Απορεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τις αντιδράσεις... Γιατί άραγε; Μάλλον ξέχασε πως και ο ίδιος ήταν ακτιβιστής κατά του πολέμου στο Βιετνάμ κάποτε... - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Το κόκκινο χρώμα στα χέρια τους αντιπροσώπευε το αίμα που θα έχουν τα χέρια του ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει τις στρατιωτικές επιθέσεις σε αντίποινα για την πιθανή χρήση από το καθεστώς της Συρίας χημικών όπλων εναντίον του λαού του, είπαν.

«Τζον Κέρι – διπλωματία όχι πόλεμο », έγραφε ένα από τα μηνύματα που κρατούσε η Μέντεα Μπέντζαμιν, συν- ιδρύτρια της ομάδας “Κοντ-Πινκ” που σχηματίστηκε πριν από μια δεκαετία και αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

"Ματωμένα" χέρια... Κάτι ξέρουν οι Αμερικάνοι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Κάτω τα χέρια από τη Συρία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Δε θα γίνει όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν είπε ο Κέρι... Αλλά μάλλον δεν τον πίστεψαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έκανε μια προφανή αναφορά στους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Όταν μπήκα σε αυτήν την αίθουσα, ένα άτομο σηκώθηκε πίσω μου, όπως έχει δικαίωμα κάθε άτομο σε αυτή τη χώρα και μου είπε: Σας παρακαλώ, μην μας πάτε σε πόλεμο. Μην μας πάτε σε έναν ακόμη πόλεμο» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν ζητάμε από την Αμερική να πάει σε πόλεμο», δήλωσε ο Κέρι , ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι οι στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ δεν συνεπάγονται καμία χερσαία επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη σοκ του Spiegel: Έβαλαν μεγαλύτερη δόση χημικών – Από… λάθος σκότωσαν γυναικόπαιδα στη Συρία

Όταν ο Τζον Κέρι δειπνούσε με τον Άσαντ ! Απίστευτη φωτογραφία

Κυπριακό πλοίο με «πειρατικό» υλικό πιάστηκε στα ανοιχτά της Συρίας

Συρία: Οι ισχυροί του κόσμου αποφασίζουν για το μέλλον της

Πόλεμος με ημερομηνία λήξης στη Συρία που όμως μπορεί να ανοίξει τις “πύλες της κολάσεως”

ΗΠΑ: Η επιτροπή της Γερουσίας είπε ναι σε επέμβαση κατά της Συρίας για 90 ημέρες

“Το χτύπημα στην Συρία δεν θα είναι ένα απλό τσιμπηματάκι”, λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Η Ρωσία έτοιμη για “στρατιωτική δράση” στην Μεσόγειο !

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε