Site icon NewsIT
15:59 | 02.02.16

Το “μαχαίρι” στα κοινωνικά επιδόματα “λύση” για την αποφυγή του Brexit!

Newsit Newsroom

Την εφαρμογή ενός μηχανισμού βάσει του οποίου το Λονδίνο θα μπορεί να αναστείλει αμέσως για μέχρι τέσσερα χρόνια τις καταβολές κοινωνικών επιδομάτων προς τους μη βρετανούς, πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που φθάνουν στη Βρετανία, πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της παρουσίασης σχεδίου για μία νέα συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ, ώστε να αποφευχθεί το Brexit.  

Ο Τουσκ δεσμεύθηκε επίσης απέναντι στο Λονδίνο για τον “σεβασμό των δικαιωμάτων” των χωρών που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης. “Το θέμα είναι αν είμαστε μαζί ή όχι”, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε μήνυμά του στο Twitter δίνοντας στη δημοσιότητα “τις προτάσεις του για μία νέα συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ”.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι προτάσεις συνιστούν “πραγματική πρόοδο”, τονίζοντας ότι “μένει δουλειά για να γίνει”.

“Το σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης της ΕΕ παρουσιάζει σημεία πραγματικής προόδου στους τέσσερις τομείς όπου το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανάγκη από αλλαγή, αλλά μένει ακόμη να γίνει δουλειά”, απάντησε μέσω του Twitter ο Κάμερον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version