Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά Αμερικανών πολιτών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά Αμερικανών πολιτών

Προειδοποίηση παγκόσμιου συναγερμού εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ζητά μεγάλη προσοχή για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των Αμερικανών πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει πως ο συναγερμός εκδόθηκε εξαιτίας «την αυξημένης έντασης σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ».

Η προειδοποίηση καλεί τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τελευταία φορά που οι ΗΠΑ είχαν εκδόσει συναγερμό ήταν τον Αύγουστο του 2022 μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Ayman al-Zawihiri, με drone.

Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη, το Ιράν, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τυνησία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Στη Βηρυτό, η αστυνομία απώθησε με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση τους διαδηλωτές που εκτόξευσαν αντικείμενα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις