Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Το συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ουκρανίας συνεδριάζει στις 19 Απριλίου για το θέμα της αεράμυνας

Το συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ουκρανίας συνεδριάζει στις 19 Απριλίου για το θέμα της αεράμυνας

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟΟυκρανίας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 19 Απριλίου για να συζητήσει τρόπους με τους οποίους θα παρασχεθεί στο Κίεβο περισσότερη βοήθεια σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να γίνει αυτή η συνάντηση με το ΝΑΤΟ καθώς η χώρα του αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών, με τη ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ να έχει μπλοκαριστεί από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο εδώ και μήνες και την ΕΕ να μην παραδίδει εγκαίρως πυρομαχικά.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η Ολλανδία, η Δανία και η Δημοκρατία της Τσεχίας θα σκεφθούν τι μπορεί να κάνουν για να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας.

Ο Ρούτε, τον οποίο τα μεγαλύτερα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προτιμούν για να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα της συμμαχίας, μίλησε μετά από συνάντηση που είχε με τον Στόλτενμπεργκ και τους ομολόγους του της Δανίας και της Τσεχίας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις