Site icon NewsIT
19:55 Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τοματάκι Σαντορίνης και μπακλαβάς στα προϊόντα ΠΟΠ

Το τοματάκι Σαντορίνης και ο τούρκικος μπακλαβάς με φυστίκι περιελήφθησαν στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.

Η μικρόκαρπη τομάτα Σαντορίνης, γνωστή ως «τοματάκι Σαντορίνης» είναι μια ποικιλία του φυτού με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και γεύση που ευδοκιμεί στο νησί αυτό των Κυκλάδων.

Ο μπακλαβάς του Γκαζιαντέπ είναι μια από τις εκδοχές του γλυκού αυτού που ξεχωρίζει χάρη στα φυστίκια και στο ψήσιμό του σε φρέσκο βούτυρο.

Η ΕΕ περιλαμβάνει στον κατάλογο με τα προϊόντα ΠΟΠ και κάποια που δεν ανήκουν σε χώρες μέλη της, όπως η Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχει αναγνωρίσει ως ΠΟΠ δεκαέξι προϊόντα εκτός ΕΕ, μεταξύ αυτών το ινδικό τσάι Νταρτζίλιγκ και δέκα κινέζικα προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τις ονομασίες ΠΟΠ σε φέτα και ελιές”

Ικανοποίηση στη ΝΔ για την κατοχύρωση της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης της φέτας

Ξεκάθαρη η συμφωνία για προστασία της ελληνικής φέτας και άλλων 15 εθνικών προϊόντων

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version