Κόσμος

Τουρκία: Έβαλε φωτιά στη Μαρμαρίδα «επειδή μάλωσε με συγγενείς» – 45 ελικόπτερα, 12 αεροπλάνα στην κατάσβεση

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την τεράστια φωτιά σε δάσος της Μαρμαρίδας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, «έβαλε φωτιά στο δάσος επειδή καυγάδισε με συγγενείς του…»!

Την ώρα που οι αρχές περνούσαν χειροπέδες σε έναν ύποπτο για τη μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στη Μαρμαρίδα της νοτιοδυτικής Τουρκίας, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από ξηράς και αέρος για να περιορίσουν τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχει συλληφθεί ένας άνδρας με την υποψία ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης (21.06.2022). Ο ύποπτος φέρεται να παραδέχτηκε ότι έκαψε το δάσος επειδή ήταν οργισμένος για ένα οικογενειακό ζήτημα.

Ο Σοϊλού είπε ότι ο συλληφθείς έβαλε φωτιά στο δάσος, ενώ ήταν μεθυσμένος, μετά από μια διαμάχη με συγγενείς του για οικονομικούς λόγους. «Στο σημείο βρέθηκαν επίσης δύο βαρέλια πετρελαίου», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Μαρμαρίδα:

https://youtu.be/EgqUGAEmkOc

Νωρίτερα, ο υπουργός Δασών, Βαχίτ Κιρισκί, δήλωσε αισιόδοξος ότι η κατάσταση τις επόμενες ώρες θα βελτιωθεί, διότι έχει αυξηθεί η υγρασία και κόπασαν οι άνεμοι. Ωστόσο ο δήμος της Μούγλας ανέφερε ότι η ένταση του ανέμου αναμένεται ότι θα αυξηθεί.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 45 ελικόπτερα και 12 αεροπλάνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για την εκεχειρία στη Γάζα
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος για να συζητήσουν την εφαρμογή των επόμενων φάσεων του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Μέλος της Χαμάς στη Γάζα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε