Κόσμος

Τουρκία: Έβαλε φωτιά στη Μαρμαρίδα «επειδή μάλωσε με συγγενείς» – 45 ελικόπτερα, 12 αεροπλάνα στην κατάσβεση

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την τεράστια φωτιά σε δάσος της Μαρμαρίδας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, «έβαλε φωτιά στο δάσος επειδή καυγάδισε με συγγενείς του…»!

Την ώρα που οι αρχές περνούσαν χειροπέδες σε έναν ύποπτο για τη μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στη Μαρμαρίδα της νοτιοδυτικής Τουρκίας, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από ξηράς και αέρος για να περιορίσουν τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχει συλληφθεί ένας άνδρας με την υποψία ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης (21.06.2022). Ο ύποπτος φέρεται να παραδέχτηκε ότι έκαψε το δάσος επειδή ήταν οργισμένος για ένα οικογενειακό ζήτημα.

Ο Σοϊλού είπε ότι ο συλληφθείς έβαλε φωτιά στο δάσος, ενώ ήταν μεθυσμένος, μετά από μια διαμάχη με συγγενείς του για οικονομικούς λόγους. «Στο σημείο βρέθηκαν επίσης δύο βαρέλια πετρελαίου», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Μαρμαρίδα:

https://youtu.be/EgqUGAEmkOc

Νωρίτερα, ο υπουργός Δασών, Βαχίτ Κιρισκί, δήλωσε αισιόδοξος ότι η κατάσταση τις επόμενες ώρες θα βελτιωθεί, διότι έχει αυξηθεί η υγρασία και κόπασαν οι άνεμοι. Ωστόσο ο δήμος της Μούγλας ανέφερε ότι η ένταση του ανέμου αναμένεται ότι θα αυξηθεί.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 45 ελικόπτερα και 12 αεροπλάνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διασυρμός για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου: Ακτιβιστές κρέμασαν στο Λούβρο τη φωτογραφία από τη σύλληψή του
Η βασιλική οικογένεια στη Βρετανία περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της  με πιθανές πολιτικές και θεσμικές επιπτώσεις να αγγίζουν και τον αδελφό του, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, καθώς και τον διάδοχο του θρόνου, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ
Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Αντριου στο Λούβρο
Σκληρή γραμμή Τραμπ για Ιράν: Τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα ή στρατιωτική επέμβαση – Τα σενάρια που εξετάζει
Ο Τραμπ φέρεται να διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης εντός του έτους, ακόμη και με στόχο την ανατροπή του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Ντόναλντ Τραμπ 5
Μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη - Στα 50 εκατοστά το χιόνι και απαγόρευση κυκλοφορίας
«Η πόλη δεν έχει βιώσει κακοκαιρία τέτοιου μεγέθους εδώ και δέκα χρόνια» σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Tο φαινόμενο δεν έχει κορυφωθεί ακόμα
Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη 9