Κόσμος

Τουρκία: Στους 17 ο αριθμός των νεκρών από τις σαρωτικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σάρωσαν τη βόρεια Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Δέκα πέντε άνθρωποι έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους στην επαρχία Κασταμονή και δύο στην επαρχία Σινώπη», ανέφερε η αρχή αρμόδια για τις φυσικές καταστροφές (AFAD), σε ένα δελτίο τύπου.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 11 νεκρούς.

Οι πλημμύρες, που έπληξαν τις επαρχίες Κασταμονή, Μπαρτίν και Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Τουρκία

Οι διασώστες προσπαθούν σήμερα να εντοπίσουν επιζώντες σε μια οκταώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στην Κασταμονή μετά τις πλημμύρες. Δύο γειτονικά κτίρια ισοπεδώθηκαν, μια ένδειξη της βίας της φυσικής καταστροφής.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των 17 συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. Όλοι οι θεσμοί μας έχουν κινητοποιηθεί στις πληγείσες ζώνες», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID