Site icon NewsIT
22:12 Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τουλάχιστον 24 νεκροί και 52 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 24 σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν απόψε όταν εξερράγησαν ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα γεμάτα με εκρηκτικά και μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου κοντά στην πόλη Γιουσφίγια, νοτίως της Βαγδάτης.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και νοσοκομειακές πηγές έκαναν λόγο για 24 νεκρούς και 52 τραυματίες.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε ενώ οι προσκυνητές μετέβαιναν με τα πόδια στην Κερμπάλα, την ιερή πόλη των σιιτών που απέχει 110 χιλιόμετρα από την ιρακινή πρωτεύουσα, για να γιορτάσουν το Αρμπάιν, την 40ή ημέρα του πένθους μετά την Ασούρα, τη σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή τους.

Φέτος το Αρμπάιν πέφτει στις 23 Δεκεμβρίου, όμως πολλοί πιστοί περπατούν επί εβδομάδες, από διάφορες περιοχές του Ιράκ, για να φτάσουν στην Κερμπάλα.

Η σημερινή ημέρα ήταν μία από τις πιο αιματηρές που έχει ζήσει το Ιράκ το τελευταίο διάστημα. Σε διάφορες επιθέσεις σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, κυρίως στη Βαγδάτη, το Κιρκούκ και το Τικρίτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλοι σκότωσαν τηλεοπτική παρουσιάστρια στο Ιράκ

Πάνω από 6.200 οι νεκροί από την αρχή του 2013 στο Ιράκ

Η Τουρκία εξοργίζει το Ιράκ για το πετρέλαιο στο ιρακινό Κουρδιστάν

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσων στο Ιράκ – 25 νεκροί

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version