Κόσμος

Τουρκία: Έκρηξη στο γραφείο του Μουχάμεντ Φατίχ Σαφιτούρκ! Τρεις τραυματίες

Βόμβα εξερράγη σήμερα έξω από το γραφείο του περιφερειακού κυβερνήτη στην επαρχία Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του τελευταίου.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Μουχάμεντ Φατίχ Σαφιτούρκ, ο οποίος υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού, είχε διορισθεί επιπλέον τον Ιούλιο για να διευθυνει τον δήμο της Μάρντιν στο πλαίσιο σειράς μέτρων για την αντικατάσταση αξιωματούχων που προέρχονταν από το Δημοκρατικό Κόμμα των Περιφερειών (DBR), αδελφό κόμμα του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση. Ωστόσο το PKK συχνά πραγματοποιεί επιθέσεις με βόμβες και ρουκέτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου μαίνεται η βία μετά την κατάρρευση πέρυσι τον Ιούλιο της κατάπαυσης του πυρός που τηρούσε επί δύο χρόνια το PKK.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως 201 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν και σχεδόν 300 τραυματίσθηκαν ή αιχμαλωτίσθηκαν στη διάρκεια των περίπου 8.000 χερσαίων και αεροπορικών επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο. Περίπου 1.800 άνθρωποι κρατούνται επίσης κατηγορούμενοι ότι βοήθησαν το PKK, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS