Κόσμος

Τουρκία: Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο για “τρομοκρατική προπαγάνδα”

Συνεχίζει την τρομοκρατία το καθεστώς Ερντογάν εναντίον εκείνων που... τολμούν να εκφράσουν διαφορετική γνώμη. Αυτή τη φορά θύμα έπεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ.

Το… αδίκημα του δημοσιογράφου ήταν αναρτήσεις του στο twitter και άρθρα στην εφημερίδα Cumhuriyet που θεωρήθηκαν επικριτικά προς το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Αχμέτ Σικ, τιμημένος με το Διεθνές Βραβείο Τύπου UNESCO/Guillermo Cano 2014, κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο Twitter μηνύματα υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet επέκρινε τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Συγγραφέας σειράς βιβλίων, ο Αχμετ Σικ είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους δημοσιογράφους της Τουρκίας. Εχει ήδη προφυλακιστεί για έναν χρόνο (2011-2012) κατηγορούμενος για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon.

Είχε κάνει έρευνα για τις σχέσεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Το βιβλίο του «»Ο στρατός του Ιμάμη», που εκδόθηκε το 2011, αποκαλύπτει πώς οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν διεισδύσει στην τουρκική γραφειοκρατία και είχαν συνομολογήσει συμφωνία με την παρούσα εξουσία.

«Συνελήφθην. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στον λογαριασμό του.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από πλήγματα της Ρωσίας
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να εξαπολυθούν «μαζικά πλήγματα» τη νύχτα, επικαλούμενος «τις υπηρεσίες πληροφοριών μας»
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταράζει περισσότερο τα νερά στον πόλεμο κατά του Ιράν – Οι ασταμάτητες αντιφάσεις του
Τελειώνει ή δεν τελειώνει ο πόλεμος; Τι γίνεται με τα Στενά του Ορμούζ; Καταστράφηκαν οι δυνάμεις του Ιράν από τους βομβαρδισμούς; Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου που έπεσαν «έξω»
Ντόναλντ Τραμπ
Ιράν: Χτυπήθηκαν ενεργειακές του εγκαταστάσεις, αντίποινα με πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ με τις ισραηλινές αντιαεροπορικές δυνάμεις να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη