Κόσμος

Τους καταδίκασαν γιατί δεν εκκένωσαν προληπτικά τη Λ’Άκουιλα!

Έξι σεισμολόγοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία γιατί δε σήμαναν... έγκαιρα συναγερμό στο σεισμό του 2009 στη Λ’ Ακουίλα, όπου έχασαν τη ζωή τους 308 άνθρωποι.

Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι οι επιστήμονες έδωσαν ανακριβείς διαβεβαιώσεις μετά τις δονήσεις που είχαν προηγηθεί του σεισμού, μεγέθους 6,3 βαθμών.

Οι έξι σεισμολόγοι και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πήραν μέρος σε μια συνάντηση, πριν το σεισμό που έπληξε την περιοχή της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2009, όπου ανακοίνωσαν στους αρμόδιους ότι ήταν απίθανο να σημειωθεί ένα μεγαλύτερος σεισμός, αλλά όχι αδύνατο.

Η απόφαση της καταδίκης για ανθρωποκτονία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας.

“Αν καταδικαστούν, αυτή η απόφαση θα έχει τρομακτικό αντίκτυπο στην σεισμολογική κοινότητα, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε η Σάντι Στέισι, καθηγήτρια σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Άλστερ. “Ποιος επιστήμονας θα είναι διατεθειμένος να αξιολογήσει ένα σεισμό, αν ένα λάθος τον οδηγήσει στη φυλακή για ανθρωποκτονία;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικάζουν σεισμολόγους για την τραγωδία της Άκουιλα

Τελικά άδειασε τη Ρώμη ο φόβος του μεγάλου σεισμού!

Πορεία μνήμης για τη Λ’ Άκουϊλα – 20.000 πολίτες ζητούν την καθημερινότητά τους πίσω

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ