Κόσμος

Τραγωδία! Ισλαμιστές… λεηλάτησαν σχολείο και σκότωσαν 28 μαθητές!

Ένοπλοι που πιστεύεται πως είναι ισλαμιστές σκότωσαν σήμερα 28 μαθητές και έναν καθηγητή σε οικοτροφείο στην πόλη Πότισκουμ της βορειοανατολικής Νιγηρίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κτίρια και πυροβολούσαν μαθητές οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν, δήλωσε η πηγή προς το πρακτορείο Ρόιτερς. Αρκετοί από τους μαθητές νοσηλεύονται με εγκαύματα, πρόσθεσε.

Ήταν η πιο πολύνεκρη από τρεις επιθέσεις εναντίον σχολείων που έχουν πραγματοποιηθεί αφότου ο στρατός άρχισε το Μάιο μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης το όνομα της οποίας σημαίνει στη γλώσσα των βόρειων Χάουσα “η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή”.

Το Πότισκουμ βρίσκεται στην πολιτεία Γιομπέ, μια από τις τρεις στις οποίες ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν το Μάιο, όταν έστειλε στην περιοχή επιπλέον στρατεύματα για να προσπαθήσουν να καταστείλουν μια εξέγερση η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Αφρικής.

“Παραλάβαμε την περασμένη νύκτα τα πτώματα 42 μαθητών και μελών του προσωπικού του δημόσιου ιδρύματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαμούντο. Ορισμένα έφεραν τραύματα από σφαίρες και πολλά έφεραν σημάδια εγκαυμάτων”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαλίρου Αλίγιου του γενικού νοσοκομείου του Πότισκουμ. Ένας κάτοικος επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης, η οποία αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ.

Νωρίτερα αστυνομική πηγή είχε δηλώσει πως οι νεκροί από την επίθεση είναι 28, εκ των οποίων οι 27 είναι μαθητές και ένας καθηγητής.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κτίρια και πυροβολούσαν μαθητές οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν, είχε δηλώσει η πηγή προς το πρακτορείο Ρόιτερς. Αρκετοί από τους μαθητές νοσηλεύονται με εγκαύματα, είχε προσθέσει.
Ήταν η πιο πολύνεκρη από τρεις επιθέσεις εναντίον σχολείων που έχουν πραγματοποιηθεί αφότου ο στρατός άρχισε το Μάιο μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης το όνομα της οποίας σημαίνει στη γλώσσα των βόρειων Χάουσα “η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή”.

Το Πότισκουμ βρίσκεται στην πολιτεία Γιομπέ, μια από τις τρεις στις οποίες ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν το Μάιο, όταν έστειλε στην περιοχή επιπλέον στρατεύματα για να προσπαθήσουν να καταστείλουν μια εξέγερση η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Αφρικής.

Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν φόβους ότι η στρατιωτική επίθεση, που διαρκεί ήδη 7 εβδομάδες, έχει κάνει τους ισλαμιστές, οι οποίοι μάχονται για την απόσχιση και τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία, να κρυφτούν χωρίς όμως να σταματήσουν να εξαπολύουν καταστροφικές επιθέσεις.

Ένοπλοι που πιστεύεται πως ήταν ισλαμιστές άνοιξαν πυρ τον περασμένο μήνα εναντίον σχολείου στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι σκοτώνοντας εννέα μαθητές, ενώ μια παρόμοια επίθεση σε σχολείο στην πόλη Νταματούρου είχε ως αποτέλεσμα επτά νεκρούς λίγες μέρες νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτέλεσαν 15χρονο μπροστά στα μάτια των γονιών του

Ένοπλοι Ισλαμιστές σχεδιάζουν επίθεση στον τελικό του Champions League αποκαλύπτει το Spiegel

Νέες πληροφορίες για ακραίους ισλαμιστές πίσω από την απαγωγή στη Συρία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS