Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ και Κιμ έχουν ανταλλάξει 12 επιστολές μέσα σε ενάμιση χρόνο!

Τραμπ
Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν συνολικά 12 επιστολές από την αρχή της περασμένης χρονιάς, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (27.6.2019) Νοτιοκορεάτης υπουργός.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός που είναι αρμόδιος για τις ενδοκορεατικές υποθέσεις, επισήμανε ότι με 8 επιστολές ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν φάνηκε πιο επιμελής από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

“Από το 2018 ο πρόεδρος Κιμ έγραψε 8 επιστολές προς τον πρόεδρο Τραμπ και ο πρόεδρος Τραμπ συνέταξε 4 επιστολές προς τον πρόεδρο Κιμ”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κιμ Γίον Τσουλ.

“Σκέφτομαι ότι οι ηγέτες αναγνωρίζουν τη σημασία που έχει η επανάληψη του διαλόγου γιατί ανταλλάσσουν συνεχώς επιστολές”, πρόσθεσε, την ώρα που η Σεούλ προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Τραμπ.

“Ψήνεται” και 3η Σύνοδος Κορυφής

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν χθες Τετάρτη, μερικές ώρες έπειτα από δήλωση του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε – ιν για τη διεξαγωγή “συζητήσεων στα παρασκήνια” ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ για τη διεξαγωγή μιας τρίτης συνόδου κορυφής Τραμπ – Κιμ.

Την περασμένη Κυριακή (23.6.2019), το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ έλαβε μια επιστολή που είχε “εξαιρετικό” περιεχόμενο από τον Τραμπ.

Μερικές μέρες νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι έλαβε μια “υπέροχη” και “πολύ θερμή” επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είχε προσθέσει ότι συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Βορειοκορεάτη ηγέτη παρά την απουσία απτής προόδου όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση στη χώρα του.

Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος έχει πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες για την επανέναρξη μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων, οι οποίες δείχνουν να έχουν καταλήξει σε τέλμα μετά το φιάσκο, τον Φεβρουάριο στο Ανόι, της δεύτερης συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Τραμπ και τον Κιμ.

Οι δύο πλευρές δεν είχαν καταλήξει τότε σε συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα και όσον αφορά τα μέτρα που θα όφειλε να λάβει σε αντάλλαγμα η Πιονγκγιάνγκ.

Έπειτα από χρόνια όξυνσης των εντάσεων λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και αυτού των βαλλιστικών της πυραύλων, η κορεατική χερσόνησος γνώρισε το 2018 μια αξιοσημείωτη εκτόνωση της κατάστασης, η οποία εκφράστηκε με έναν πολλαπλασιασμό των συνόδων κορυφής με τον Κιμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις