Κόσμος

Τραμπ: Μένει στην προεδρική καρέκλα μέχρι νεοτέρας – Τι λέει το πόρισμα Μιούλερ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την πολυαναμενόμενη έκθεση του Αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ. Αντικείμενο της έρευνας, το αν ο Ντ. Τραμπ - σε συνεργασία με τη Ρωσία - είχε προσπαθήσει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Καμία Συνωμοσία, Καμία Παρακώλυση, Πλήρης και Ολοκληρωτική ΑΘΩΩΣΗ. Συνεχίστε να κάνετε την Αμερική Σπουδαία!” έγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ στο Twitter, στην πρώτη του αντίδραση, αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στα μέλη του Κογκρέσου με την περίληψη της έκθεσης Μιούλερ.

Επιπλέον, ο ηγέτης των ΗΠΑ επέκρινε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη Ρωσία προτρέποντας να ερευνηθεί “και η άλλη πλευρά”.

“Είναι ντροπή που η χώρα μας χρειάστηκε να το περάσει αυτό” σημείωσε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού επιβιβαστεί στο Air Force One για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από τη Φλόριντα.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του προέδρου, Ρούντι Τζουλιάνι επισήμανε ότι η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα ήταν θετικότερη απ’ ότι ο ίδιος περίμενε.

“Είναι καλύτερη από το αναμενόμενο” σημείωσε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ δήλωσε ότι η επιτροπή θα καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να καταθέσει σύντομα, επισημαίνοντας τις ανησυχίες για τα συμπεράσματα του Μπαρ από την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Ουίλιαμ Μπαρ είπε, αφού εξέτασε τα ευρήματα του Μιούλερ ότι “δεν υπάρχουν επαρκείς” αποδείξεις “που τεκμηριώνουν ότι ο πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ