Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ: Μένει στην προεδρική καρέκλα μέχρι νεοτέρας – Τι λέει το πόρισμα Μιούλερ!

Τραμπ: Μένει στην προεδρική καρέκλα μέχρι νεοτέρας – Τι λέει το πόρισμα Μιούλερ!
φωτογραφία Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την πολυαναμενόμενη έκθεση του Αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ. Αντικείμενο της έρευνας, το αν ο Ντ. Τραμπ – σε συνεργασία με τη Ρωσία – είχε προσπαθήσει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Καμία Συνωμοσία, Καμία Παρακώλυση, Πλήρης και Ολοκληρωτική ΑΘΩΩΣΗ. Συνεχίστε να κάνετε την Αμερική Σπουδαία!” έγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ στο Twitter, στην πρώτη του αντίδραση, αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στα μέλη του Κογκρέσου με την περίληψη της έκθεσης Μιούλερ.

Επιπλέον, ο ηγέτης των ΗΠΑ επέκρινε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη Ρωσία προτρέποντας να ερευνηθεί “και η άλλη πλευρά”.

“Είναι ντροπή που η χώρα μας χρειάστηκε να το περάσει αυτό” σημείωσε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού επιβιβαστεί στο Air Force One για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από τη Φλόριντα.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του προέδρου, Ρούντι Τζουλιάνι επισήμανε ότι η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα ήταν θετικότερη απ’ ότι ο ίδιος περίμενε.

“Είναι καλύτερη από το αναμενόμενο” σημείωσε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ δήλωσε ότι η επιτροπή θα καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να καταθέσει σύντομα, επισημαίνοντας τις ανησυχίες για τα συμπεράσματα του Μπαρ από την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Ουίλιαμ Μπαρ είπε, αφού εξέτασε τα ευρήματα του Μιούλερ ότι “δεν υπάρχουν επαρκείς” αποδείξεις “που τεκμηριώνουν ότι ο πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις