Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ: Παίρνουν “φωτιά” τα τηλέφωνα με Πούτιν – Μέρκελ – Ολάντ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα έχει αύριο Σάββατο 28.01.2017 τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ηγέτες της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Την είδηση γνωστοποίησε σε ένα tweet ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ και ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι πιθανό να συζητήσουν διάφορα θέματα στην τηλεφωνική επικοινωνία τους. Μεταξύ άλλων τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τηλεφώνημα που προγραμματίζεται να γίνει αύριο Σάββατο, η Κόνγουεϊ δήλωσε στην εκπομπή “This Morning” του CBS: “Υποθέτω ότι θα συζητήσουν, προς το συμφέρον των χωρών τους, πώς θα εργαστούν από κοινού σε θέματα όπου μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος και όπου αυτά τα δύο έθνη θα μπορούσαν ίσως να νικήσουν τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία“.

Επιπλέον, μια πηγή στο Βερολίνο έκανε γνωστό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, αν και η εκπρόσωπος Τύπου της Μέρκελ απέφυγε να σχολιάσει σχετικά.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε δεκτή σήμερα στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι προκειμένου να συζητήσουν τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών όπως θα διαμορφωθούν μετά το Brexit, καθώς και τους τρόπους για να δώσουν μια νέα ώθηση στην «ειδική σχέση» μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε