Κόσμος

Τρόμος στο Ορλάντο σε πάρτι για το Halloween: 17χρονος άνοιξε πυρ, σκότωσε 2 άτομα και τραυμάτισε 6

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στο κέντρο του Ορλάντο της Φλόριντα εν μέσω εορτασμών για το Halloween, ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή (01.11.24) οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι ένας έφηβος ύποπτος συνελήφθη.

Το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε κεντρική συνοικία του Ορλάντο, όπου αποτελείται από 7 ξεχωριστά κλαμπ, καθώς εκατοντάδες άτομα ήταν παρόντες, πολλοί ντυμένοι για έναν διαγωνισμό κοστουμιών με χρηματικό έπαθλο στο πλαίσιο του Halloween.

Η αστυνομία έλαβε αναφορές για πυροβολισμούς γύρω στη 1:07 π.μ. στην Central Boulevard and Orange Avenue, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Έρικ Σμιθ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και η ηλικία τους κυμαίνεται από 19 έως 39 ετών, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι την ώρα των πυροβολισμών, στο κέντρο της πόλης επιχειρούσαν βρίσκονταν 100 αστυνομικοί για τους εορτασμούς του Halloween.

Την ίδια στιγμή, η τοπική αστυνομία δεν αποκάλυψε το κίνητρο των πυροβολισμών, αλλά δήλωσε ότι ο δράστης είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις του, περνώντας δίπλα από αρκετούς αστυνομικούς και προχωρώντας μέσα στο πλήθος, ενώ κουβαλούσε πιστόλι.

Ο 17χρονος ύποπτος έχει ιστορικό, ενώ είχε συλληφθεί το 2023 για διακεκριμένη κλοπή, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις Αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των περιπολιών στο κέντρο της πόλης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Axios: Πώς το τελεσίγραφο του Τραμπ λύγισε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Το παρασκήνιο της εκεχειρίας
Ενώ λοιπόν ο Τραμπ απειλούσε δημόσια με ολοκληρωτική εξόντωση, υπήρχαν ενδείξεις διπλωματικής κινητικότητας στο παρασκήνιο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ να δίνει εντολή για συμφωνία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ 21
O Ντόναλντ Τραμπ μιλά για τη «Χρυσή Εποχή της Μέσης Ανατολής» μετά την εκεχειρία, αλλά θα πληρώσει ακριβά τον πόλεμο που ξεκίνησε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα ξημερώματα την απόφαση για εκεχειρία χωρίς πομπώδεις θριαμβολογίες, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρόκειται για νίκη των ΗΠΑ - «Θα βγουν πολλά λεφτά»
Ντόναλντ Τραμπ