Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τζεφ Μπέζος: Έτοιμος να πετάξει στο Διάστημα – Στις 20 Ιουλίου η πτήση

Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος μαζί με τον αδελφό του θα βρίσκονται στην πρώτη επιβατική πτήση του New Shepard, του πυραύλου που κατασκευάστηκε από τη διαστημική εταιρεία του, Blue Origin. Η πτήση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, μόλις 15 ημέρες αφότου παραιτηθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon. 

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο Τζεφ Μπέζος -ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 187 δισ. δολαρίων- θα είναι ο πρώτος από τους δισεκατομμυριούχους μεγιστάνες, που θα ζήσουν μια βόλτα στο Διάστημα.

Ο πύραυλος New Shepard έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως και έξι άτομα κάθε φορά, με τις προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις να φτάνουν σε υψόμετρο πάνω από 340.000 πόδια. Η πτήση της Blue Origin θα είναι διάρκειας 11 λεπτών και ο πύραυλος θα φτάσει πάνω από 60 μίλια πάνω από τη Γη.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος, σε δημοσίευσή του στο Instagram. «Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNNi και Reuters

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις