Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τζέιν Φόντα: Κοσμεί το εξώφυλλο του βρετανικού Vogue και συναρπάζει! Video

Τζέιν Φόντα: Κοσμεί το εξώφυλλο του βρετανικού Vogue και συναρπάζει! Video
Jane Fonda (YouTube)

Τζέιν Φόντα, αγέραστο στυλ και διαχρονική ομορφιά, πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του βρετανικού Vogue στο τεύχος – αφιέρωμα στις γυναίκες άνω των 50.

Η Τζέιν Φόντα συμφωνεί: “Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι μεγάλης ηλικίας γυναίκες είναι η ταχύτερα αυξανόμενη πληθυσμιακή ομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την αξία μας”.

Το 2019, οι γυναίκες άνω των 50 ετών ξεχώρισαν λόγω της απουσίας τους στους τομείς της ομορφιάς και της μόδας, καθώς και στο ευρύτερο τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει το περιοδικό Vogue.

“Η διάκριση λόγω ηλικίας σίγουρα εξακολουθεί να υπάρχει, τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα, κάνοντας πολλές γυναίκες να αισθάνονται αποκλεισμένες και αόρατες”, αναφέρεται.

 

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του The Fashion Spot, για τη διαφορετικότητα όπου καταγράφηκαν όλες οι εμφανίσεις μοντέλων στις επιδείξεις μόδας για τις συλλογές Φθινόπωρο 2019 στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι, η ηλικιακή πολυμορφία των γυναικών άνω των 50 ετών στην πασαρέλα μειώθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους.

Το βρετανικό Vogue επέστησε την προσοχή σε αυτή την έλλειψη συμμετοχής γυναικών διαφορετικών ηλικιών με ένα teaser για το θέμα στην ιστοσελίδα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις