Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Εξακολουθούν τα ήπια συμπτώματα κορονοϊού – «Είναι καλά» δηλώνει γιατρός του Λευκού Οίκου

Τζο Μπάιντεν: Εξακολουθούν τα ήπια συμπτώματα κορονοϊού – «Είναι καλά» δηλώνει γιατρός του Λευκού Οίκου
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Τζο Μπάιντεν είναι «καλά» αλλά εξακολουθεί να έχει ήπια συμπτώματα κορονοϊού μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (21.7.2022), όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο συντονιστής γιατρός του Λευκού Οίκου, Ασίς Τζα.

Μιλώντας στο CNN, ο Ασίς Τζα δήλωσε για τον Τζο Μπάιντεν πως θα ελέγξει την κατάστασή του το πρωί της Παρασκευής και θα διαπιστώσει την πορεία του κορονοϊού.

«Τα συμπτώματα είναι βασικά τα ίδια», είπε. «Μέχρι τις 10.00 μ.μ… είπε ότι αισθανόταν καλά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στην COVID-19, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και θα συνεχίσει να εργάζεται, αλλά σε απομόνωση.

Ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση στα social media, λέγοντας ότι «είναι καλά».

Ο Μπάιντεν, 79 ετών, ο γηραιότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχει τρεις προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Περαστικά από τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έστειλε μήνυμα «συμπάθειας» προς τον 79χρονο ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα επίσημο μέσο ενημέρωσης.

«Θα ήθελα να σας εκφράσω την ειλικρινή συμπάθειά μου και σας εύχομαι γρήγορη ανάρρωση», έγραψε στο μήνυμά του ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια επαφή ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά τη διαδικτυακή συνάντηση κορυφής που είχαν πριν από τέσσερις μήνες.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπαρατίθενται σε πολλά θέματα: στη θέση τους απέναντι στη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, την Ταϊβάν, το εμπόριο, τις τεχνολογίες ή ακόμη την τύχη των Ουιγούρων.

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Τζο Μπάιντεν είχαν συζητήσει στις 18 Μαρτίου σε βιντεοδιάσκεψη που είχαν. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τότε προειδοποιήσει τον Κινέζο ομόλογό του να μην υποστηρίξει τη Μόσχα στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται προσωπικά περισσότερα από δέκα χρόνια, από την εποχή που και οι δύο ήταν αντιπρόεδροι των χωρών τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι θα μιλούσε με τον Σι Τζινπίνγκ «μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες», σε ένα πλαίσιο αυξημένων σινοαμερικανικών εντάσεων τον τελευταίο καιρό γύρω από την Ταϊβάν.

Το Πεκίνο αντιτίθεται εξάλλου σφόδρα στην επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει προσεχώς στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θα είναι η πλέον υψηλόβαθμη θεσμική προσωπικότητα από τις ΗΠΑ που μεταβαίνει εκεί εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις