Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Η αινιγματική απάντηση για τον επόμενο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τζο Μπάιντεν: Η αινιγματική απάντηση για τον επόμενο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
Φωτογραφία Reuters

Περισσότερες απορίες δημιούργησε παρά έλυσε ο Τζο Μπάιντεν, όταν ερωτήθηκε στον Λευκό Οίκο ποια είναι η συμβουλή του για τον επόμενο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την καθαίρεση του Κέβιν ΜακΚάρθι με τις ψήφους των τραμπικών Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο σχετικά με τα φοιτητικά δάνεια, ένα διαχρονικό οικονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ, ωστόσο οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν θα μπορούσαν να μην έχουν να κάνουν με τα τεκταινόμενα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν αποχωρούσε από το Roosevelt Room του Λευκού Οίκου, ένας δημοσιογράφος πρόλαβε να τον ρωτήσει «ποια είναι η συμβουλή του στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Τότε, ο Τζο Μπάιντεν γύρισε αργά, γέλασε κοφτά και με ένα πλατύ χαμόγελο απάντησε αινιγματικά: «Είναι πάνω από τον μισθό μου».

Δείτε το στιγμιότυπο:

https://twitter.com/spectatorindex/status/1709638393481634184

Συνήθως, όποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φράση εννοεί έμμεσα ότι «δεν είναι δικό μου πρόβλημα»

Ίσως ο Τζο Μπάιντεν να εννοεί ότι όλοι οι Δημοκρατικοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του Κέβιν ΜακΚάρθι και πως το ζήτημα τώρα είναι να βρεθεί ένας πρόεδρος που θα λάβει την πλειοψηφία των τουλάχιστον 215 ψήφων μεταξύ των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αυτό γιατί 8 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές που στηρίζουν ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν αυτοί που ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του επίσης Ρεπουμπλικανού Κέβιν ΜακΚάρθι από τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και μάλλον ο Τζο Μπάιντεν πετάει το μπαλάκι σε αυτούς…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις