Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Η σφοδρή αντίδρασή του για τους πυροβολισμούς στη Βόρεια Καρολίνα – «Φτάνει πια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Φτάνει πια», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αντιδρώντας για ακόμα μια φορά κατά της οπλοκατοχής μετά την πολύνεκρη επίθεση με πυροβολισμούς στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, για την οποία κατηγορείται ένας 15χρονος.

«Βυθιστήκαμε στο πένθος και προσευχηθήκαμε στο πλευρό πάρα πολλών οικογενειών που αναγκάστηκαν να υποστούν το φρικτό φορτίο των μαζικών δολοφονιών» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του για τους πυροβολισμούς στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι προσπάθειες του Δημοκρατικού προέδρου να απαγορευτούν τα ημιαυτόματα επιθετικά όπλα προσκρούουν μέχρι τώρα στη σθεναρή αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών.

«Οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ αυτού του λογικού μέτρου που συνίσταται στην κατάργηση των πολεμικών όπλων από τους δρόμους μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, ένας 15χρονος φέρεται ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο, πυροβολώντας αδιακρίτως σε μια συνοικία. Το κίνητρο του δράστη, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Περίπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στις ΗΠΑ το 2021, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 130 θανάτους ημερησίως – πάνω από τους μισούς είναι αυτοκτονίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μήνυμα ισχύος» των ΗΠΑ στην Κούβα - Έστειλαν το αεροπλανοφόρο USS Nimitz στην Καραϊβική
Δεν είναι τυχαία η άφιξη του αεροπλανοφόρου στη νότια Καραϊβική, την ίδια ημέρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο
Πλοίο
Σκάνδαλο στην JP Morgan: Στέλεχος κατηγορεί συνάδελφό του για σεξουαλική παρενόχληση – Στην αντεπίθεση η 37χρονη, «μου κατέστρεψε τη ζωή»
Η Λόρνα Χαϊντίνι κατηγορεί τον Τσιράγιου Ράνα ότι επινόησε τις κατηγορίες κατά τις οποίες τον έκανε «σκλάβο του σεξ» παρενοχλώντας, κακοποιώντας και ναρκώνοντάς τον
JP Morgan