Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Τελικά δεν ήταν στραμπούληγμα αλλά… κατάγματα! Νέα διάγνωση για το πόδι του

Ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι υπέστη ο Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε ενώ έπαιζε με το σκύλο του.

Πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, όπως δήλωσε ο προσωπικός του γιατρός.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο αναφέρει το γραφείο του Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, και ο 78χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος επισκέφθηκε ορθοπεδικό χθες Κυριακή για ακτινογραφίες και αξονική.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

“Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα”, διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. “Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες”, προσθέτει ο γιατρός του.

Δείτε παλαιότερη ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν με τον σκύλο του

.

Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η υγεία του είναι πιθανόν να παρακολουθείται στενά από τους συμμάχους του, αλλά και από τους αντιπάλους του.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. “Γίνε καλά γρήγορα!”, αναφέρει ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: Η ευχή του Ζοράν Μαμντάνι στα ελληνικά για «Καλή Ανάσταση» και το «ουάου» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
Μιλώντας προς τους πιστούς ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ευχήθηκε στα ελληνικά «Καλή Ανάσταση» προκαλώντας την έκπληξη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι και ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής Ελπιδοφόρος
Όσα έγιναν στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν στο Πακιστάν – Οι «κόκκινες γραμμές», η αδιαφορία Τραμπ και η σιγή για τα Στενά του Ορμούζ
21 ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες - «Αγκάθι» παραμένει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί χρόνος στην Τεχεράνη για να εξετάσει την αμερικανική πρόταση
Τζέι Ντι Βανς
Η «ύποπτη» ανάρτηση του Τραμπ για το Ιράν – Σχέδιο για ναυτικό αποκλεισμό αλά Βενεζουέλα μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε άρθρο φιλοτραμπικού μέσου το οποίο αναλύει τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ