Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζόνσον: Απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Τζόνσον: Απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
photo Reuters

Ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το αίτημα της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, για ένα ακόμη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Έτσι με βάση αυτή την εξέλιξη δεν μπορεί να διενεργηθεί δημοψήφισμα στη Σκωτία καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στην αίτηση της Στέρτζον από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την οποία του ζητούσε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των εξουσιών περί διενέργειας δημοψηφίσματος από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο.

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κανένα αίτημα για μεταβίβαση εξουσιών που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον στην επιστολή την οπαία ανάρτησε στο Twitter, λέγοντας στην Στέρτζον ότι εκείνη συμφώνησε πως το δημοψήφισμα του 2014, στο οποίο οι Σκωτσέζοι επέλεξαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήταν μια διαδικασία που γίνεται «μία φορά σε μια γενιά».

«Ένα ακόμα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα συνέχιζε την πολιτική στασιμότητα που βιώνει η Σκωτία την τελευταία δεκαετία…είναι ώρα να εργαστούμε όλοι μαζί για να ενώσουμε το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις