Κόσμος

Βαλένθια: «Μας στέλνουν συνέχεια μήνυμα να μην μετακινούμαστε» λέει Έλληνας κάτοικος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πάνω από 60 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες στην Βαλένθια με τις εικόνες βιβλικής καταστροφής να προκαλούν παγκόσμιο σοκ.

Λόγω των πρωτοφανών πλημμυρών που έχουν πλήξει την Βαλένθια το τελευταίο 48ωρο οι ισπανικές Αρχές καλούν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

«Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά εδώ πέρα. Έχουν γίνει πάρα πολλές καταστροφές, είναι πάρα πολύς κόσμος εγκλωβισμένος. Έχουν κοπεί οι επικοινωνίες και κόβεται το νερό σε κάποιες περιοχές γύρω από την Βαλένθια γιατί έχει μολυνθεί», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Βαμβακάς, μέλος της ελληνικής κοινότητας της Βαλένθια.

«Το 1957 το ποτάμι διέσχιζε το κέντρο της Βαλένθια. Και έφτιαξαν ένα τεχνητό ποτάμι και το έχουν βγάλει έξω από την πόλη και δεν είχε ποτέ νερό. Πρώτη φορά πλημμύρισε. Είναι κάτι πρωτόγνωρο», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Έλληνα κάτοικο της ισπανικής πόλης αγνοούνται τουλάχιστον 100 άτομα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται διαρκώς.

«Μας έρχεται συνέχεια μήνυμα να μην μετακινούμαστε, να μείνουμε στα σπίτια μας και να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζήσαμε σκηνές Αποκάλυψης»

Για τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε μίλησε ένας ακόμα Έλληνας κάτοικος της Βαλένθια στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Άργησε τουλάχιστον 5 ώρες να χτυπήσει το 112. Δεν το έχουμε ζήσει αυτό το φαινόμενο εδώ και 30 χρόνια. Έπεσε βροχή που πέφτει σε ένα χρόνο, σε μια ώρα», ανέφερε ο Πιέρ Ορφανίδης.

«Οι Έλληνες είμαστε ασφαλείς, είμαστε μια μικρή κοινότητα 25 ατόμων», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «οι μετεωρολόγοι μας είχαν προειδοποιήσει, όχι όμως και για την ένταση του φαινομένου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ
Γκάντι Άιζενκοτ: Ο στρατηγός που απειλεί να «ρίξει» τον Νετανιάχου στο Ισραήλ – Έχασε τον γιο του στη Γάζα, τον χλευάζουν για τα αγγλικά του
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξελίσσεται σε ισχυρό διεκδικητή της πρωθυπουργίας, καθώς η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταρρέει στον δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου
Γκάντι Άιζενκοτ
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ