Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Για πρώτη φορά απούσα από τις θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Πέμπτης

Βασίλισσα Ελισάβετ: Για πρώτη φορά απούσα από τις θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Πέμπτης
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει την επόμενη εβδομάδα στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Πέμπτης, όπως κάνει κατά την παράδοση, ωστόσο θα την εκπροσωπήσουν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Άλλωστε, η βασίλισσα Ελισάβετ παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δυσκολεύεται να μετακινείται και για αυτό δεν θα μπορέσει να τηρήσει την παράδοση και να παραστεί στις θρησκευτικές τελετές, όπως κάνει κάθε χρόνο. Η απουσία της είναι στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του προγράμματός της, καθώς βρίσκεται λίγες ημέρες πριν τα 96α γενέθλιά της.

Αντ’ αυτής, ο πρίγκιπας Κάρολος θα τηρήσει την παράδοση, που ανάγεται στον 12ο αιώνα, φέτος κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον πύργο του Ουίνδσορ, μοιράζοντας νομίσματα που κόπηκαν για την περίσταση, όπως προβλέπει

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα νοσηλεύτηκε τον Οκτώβριο για εξετάσεις, η φύση των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Από την αρχή της πανδημίας εγκαταστάθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ, σχεδόν 40 χλμ. από το Λονδίνο, και πρόσφατα παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να μετακινείται.

Αφότου ακύρωσε αρκετές υποχρεώσεις της, η Ελισάβετ μετείχε την περασμένη εβδομάδα σε τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου στο αββαείο του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις