Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συντετριμμένοι οι Γουίλιαμ και Χάρι στη νεκρική πομπή – Μνήμες από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συντετριμμένοι οι Γουίλιαμ και Χάρι στη νεκρική πομπή – Μνήμες από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα
Φωτογραφία Reuters

Πλάι πλάι βρίσκονται ξανά ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι και συνοδεύουν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο Γ’, από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουέστμινστερ, εκεί όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (19.9.2022).

Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από 25 χρόνια ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκονται ξανά μαζί σε νεκρική πομπή, αφού το 1997 συνόδευσαν τη σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνα και σήμερα (14.9.2022) συνοδεύουν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, μαζί με τον πατέρα τους, τον βασιλιά Κάρολο.

Μετά την κοινή εμφάνιση των «Fab 4», των δύο πριγκιπικών ζευγαριών δηλαδή (Γουίλιαμ και Κέιτ με Χάρι και Μέγκαν), τα δύο αδέρφια βρίσκονται ξανά πλάι πλάι στη νεκρική πομπή του φέρετρου με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όλοι τους φαίνονται συντετριμμένοι από την απώλεια της 96χρονης μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία της Βρετανίας, καθώς έφυγε για τελευταία φορά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φορούν επίσημη στρατιωτική στολή, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Ανδρέα που φορούν πολιτικά.

Δείτε εικόνες από τη νεκρική πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ:

Και οι δύο πρίγκιπες έχουν μιλήσει στο παρελθόν για το τραύμα υπέστησαν με τον θάνατο της μητέρας τους και τη μακρά, εξουθενωτική πομπή που ακολούθησαν, με στωικότητα, παρά την οδύνη και την αναστάτωση που βίωναν.

«Ήταν σαν να έχω βγει από το σώμα μου, απλώς να περπατάω, να κάνω ό,τι περίμεναν από εμένα, να δείχνω το ένα δέκατο των συναισθημάτων που έδειχναν όλοι οι άλλοι», είπε ο Χάρι σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το 2021, αποκαλύπτοντας ότι αργότερα έκανε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών για να πνίξει τον πόνο.

«Δεν το ξεπερνάς ποτέ. Είναι μια τόσο απίστευτα μεγάλη στιγμή στη ζωή σου που δεν σ’ αφήνει ποτέ. Μαθαίνεις μόνο να τη διαχειρίζεσαι», είπε ο Ουίλιαμ το 2017.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις