Κόσμος

Βιετνάμ: 93 νεκροί και 30 αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η λίστα των θυμάτων από τις πλημμύρες που προκαλούν οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις στο Βιετνάμ. Μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 93 άνθρωποι και άλλοι 30 αγνοούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις στρατιώτες.

Η κακοκαιρία πλήττει εδώ και μέρες το κεντρικό Βιετνάμ.

18 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες (18.10.2020) σε στρατώνα, με τον στρατό να δηλώνει ότι η κακοκαιρία έχει προκαλέσει 29 απώλειες στις τάξεις του, που είναι ενδεχομένως ο υψηλότερος απολογισμός νεκρών που έχει σε περίοδο ειρήνης.

Click4more Πλημμύρες σαρώνουν Βιετνάμ και Καμπότζη: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι (pics, vid)

Οι στρατιώτες συνεχίζουν τις έρευνές τους με εκπαιδευμένους σκύλους και βαρέα μηχανήματα για τον εντοπισμό των 4 στρατιωτών από τους συνολικά 22 που αγνοούνταν μετά την χθεσινή κατολίσθηση σε στρατώνα στην επαρχία Κουάνγκ Τρι, η οποία ήταν η τέταρτη κατά σειρά που σημειώνεται σε διάστημα έξι ημερών στο κεντρικό τμήμα του Βιετνάμ, στο οποίο αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και τις επόμενες μέρες.

Ο στρατός, ο οποίος παίζει κεντρικό ρόλο στις διασώσεις στο Βιετνάμ, έχει κινητοποιήσει εκατοντάδες μέλη του, βαρύ εξοπλισμό και εκπαιδευμένους σκύλους για τις επιχειρήσεις διάσωσης, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και χρόνια.

Στην γειτονική επαρχία Τούα Τιεν Χούε, διασώστες αγωνίζονται υπό καταρρακτώδη βροχή για τον εντοπισμό τουλάχιστον 15 εργατών κατασκευών, οι οποίοι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Έντεκα από τους στρατιώτες που εστάλησαν για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των εργατών έχασαν τη ζωή τους από άλλη κατολίσθηση που σημειώθηκε.

Επίσης νεκρά βρέθηκαν τα μέλη εξαμελούς οικογένειας, το σπίτι της οποίας θάφτηκε στη λάσπη το βράδυ του Σαββάτου την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν στην επαρχία Κουάνγκ Τρι.

Περισσότερα από 120.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή αυτή, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία και έχουν κλείσει λόγω των συνθηκών τα σχολεία. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εικόνες από ανθρώπους που βρίσκονται σε βάρκες δίπλα σε σπίτια στα οποία τα νερά φτάνουν στο ύψος της στέγης.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από ανθρώπους που μεταφέρουν τα κοπάδια τους στη διάρκεια της νύχτας και απομακρύνονται από τα σπίτια τους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ηλικιωμένοι, οι οποίοι λένε ότι η κατάσταση αυτή τους θυμίζει την εποχή του πολέμου, πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
1
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ
1