Κόσμος

«Βόμβα» Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

«Βόμβα μεγατόνων» από τον Χάνες Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι. Ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει την πιθανότητα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, ενώ δήλωσε ότι αν δεν αντιμετωπίσει το φαινόμενο, «η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. θα είναι απαράδεκτη». 

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε για τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους», τόνισε ο Χάνες Σβόμποντα και πρόσθεσε πως «είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε ότι «οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».

«Απαράδεκτη» θα είναι η ελληνική προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε ο Χάνες Σβόμποντα, εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή.

Και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο «να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) συνολικά».

Χαρακτηριστική ήταν, όμως, και η αναφορά τού Χάνες Σβόμποντα στην επικείμενη ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δήλωσε πως «αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της Ε.Ε. και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κόμματα καταδικάζουν τη δολοφονία του 34χρονου και τη δράση της ΧΑ

Δένδιας: η Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής – Αλλάζει ο νόμος για εγκληματική οργάνωση

 

Μια δολοφονία που πάγωσε την Ελλάδα – Ομολόγησε ο δράστης – Μαχαίρωσε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα – Είπε ότι είναι Χρυσή Αυγή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του