Κόσμος

Βουλγαρία: Μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2014

Μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων, που ξεπερνά το 7%, καταγράφηκε το 2014, σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας (ΒΝΒ) και η αξία τους διαμορφώθηκε σε 1,181 δισ. ευρώ ή στο 2,8% του ΑΕΠ.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στη Βουλγαρία την τελευταία πενταετία συρρικνώθηκε, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά της επενδυτικής δραστηριότητας το 2014 σχετίζεται με την εκροή του γερμανικού κεφαλαίου.

Η Γερμανία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Βουλγαρίας το 2014, όμως οι επενδύσεις της κατέγραψαν μείωση 340 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται, ότι το μεγαλύτερο “μερίδιο” των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Βουλγαρία το 2014 κατέχει η Ολλανδία (746,6 εκατομμύρια ευρώ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα: Ο νεκρός Ομπέιντα και η καθοδόν τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό την Παλαιστίνη
Ο απολογισμός περιλαμβάνει 13 άτομα που προσπαθούσαν να προμηθευτούν τρόφιμα κοντά σε σημείο διανομής, ενώ το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο συζητά τα επόμενα στάδια της επίθεσης
Γάζα