Κόσμος

Βουλγαρία: Βγαίνουν στους δρόμους για το ισλαμικό τέμενος

Διαδήλωση θα κάνουν την Παρασκευή κάτοικοι της βουλγαρικής πόλης Γκότσε Ντέλτσεφ, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη κατασκευή δεύτερου τζαμιού στην πόλη τους.

Οι κάτοικοι της βουλγαρικής πόλης θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση, η οποία, όπως δήλωσε ωστόσο σε τοπική εφημερίδα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αντόν Μπαλτατζίεφ, “δεν στρέφεται εναντίον των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, οι οποίοι μπορούν να ασκούν ελεύθερα τη θρησκεία τους σε πολυάριθμα τζαμιά στην περιοχή”.

Από την πλευρά του, ο μουφτής της περιοχής Αϊντάν Μεχμέτ δήλωσε ότι “το νέο τέμενος χρειάζεται και θα γίνει στο Γκότσε Ντέλτσεφ έτσι κι αλλιώς”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το παλιό τζαμί είναι μικρό και δεν χωράει πια τους πιστούς μουσουλμάνους.

Διαβάστε

Πολύ ξύλο σε ραντεβού οπαδών στη Βουλγαρία (VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο