Κόσμος

Βρετανία: Αστυνομικοί χτυπούν με taser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο

Δεν αντιμετωπίζεται ως μία τρομοκρατική επίθεση, λέει η αστυνομία - Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ένας 32χρονος έγχρωμος με βρετανική υπηκοότητα και ένας 35χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Καραϊβική

Η δραματική στιγμή που αστυνομικοί χτυπούν με taser έναν από τους ύποπτους για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στη Βρετανία, καταγράφηκε σε βίντεο. 

Ο ένας από τους συλληφθέντες για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε χθες Σάββατο (01.11.2025) μέσα σε τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντονκάστερ της βόρειας Αγγλίας προς το Λονδίνο στη Βρετανία, συλλαμβάνεται από ένοπλους αστυνομικούς, ενώ ακούγεται να φωνάζει: «Σκοτώστε με, σκοτώστε με».

Το συγκλονιστικό βίντεο τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο από έναν ταξιτζή που βρισκόταν κοντά στην είσοδο του σταθμού και περίμενε να παραλάβει έναν επιβάτη στο σιδηροδρομικό σταθμό του Cambridgeshire.

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να δέχεται ηλεκτροσόκ, ενώ πέντε ένοπλοι αστυνομικοί τον ρίχνουν στο έδαφος – φαίνεται επίσης και ένας σκύλος της αστυνομίας και ο χειριστής του.

Ακούγεται ο ήχος του Taser, ενώ οι αστυνομικοί φωνάζουν «δώσε μου τα χέρια σου» καθώς προσπαθούν να του βάλουν χειροπέδες.

Δεν αντιμετωπίζεται ως μία τρομοκρατική επίθεση

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι η χθεσινή επίθεση που έγινε με μαχαίρι σε τρένο δεν αντιμετωπίζεται ως μία τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι δύο Βρετανοί που έχουν συλληφθεί θεωρούνται ύποπτοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο αξιωματικός Τζον Λόβλες δήλωσε ότι από τους εννέα ανθρώπους που νοσηλεύονταν χθες, για τραύματα που απειλούσαν τη ζωή τους, οι τέσσερις έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση δύο τραυματιών παραμένει σοβαρή.

“Η αστυνομική δράση κατά της τρομοκρατίας υποστήριζε αρχικά την έρευνά μας. Ωστόσο, στη φάση αυτή, δεν υπάρχει κάτι που να υπονοεί ότι επρόκειτο για περιστατικό τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Λόβλες στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ένας 32χρονος έγχρωμος με βρετανική υπηκοότητα και ένας 35χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Καραϊβική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλεξίματα για Τραμπ: Κατηγορίες πως απέσυρε έγγραφα από τον φάκελο Επστάιν που τον μπλέκουν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν διαγράφηκε» και ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο διπλά έγγραφα, αποφάσεις μη δημοσιοποίησης ή στοιχεία εν εξελίξει έρευνας
Τζέφρι Επστάιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας
Η τράπεζα Edmond de Rothschild «παρακολουθεί στενά» την γενική διευθύντρια για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
Οι σχέσεις της ντε Ροτσίλντ με τον Επστάιν άρχισαν το 2013, σύμφωνα με ανταλλαγές emai, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο επιχειρηματίας κατέλαβε εξέχουσα θέση, καθώς έγινε ο έμπιστος και στρατηγικός της σύμβουλος
Το λογότυπο της τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γενεύη της Ελβετίας και ο Τζέφρι Επστάιν