Κόσμος

Βρετανία: Η στιγμή της έκρηξης στην πολυκατοικία στο Τζέρσεϊ – «Πιθανόν να υπάρξουν κι άλλοι νεκροί»

Τη στιγμή της έκρηξης σε πολυκατοικία στο St Helier του Τζέρσεϊ στην Βρετανία κατέγραψε κάμερα απο καφετέρια απέναντι από το κτίριο.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμής της έκρηξης στο τριώροφο κτίριο στο Τζέρσεϊ της Βρετανίας, το μεγαλύτερο νησί της Μάγχης.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ από την έκρηξη υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν και 12 αγνοούμενοι.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως 20 με 30 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, και πως η φωτιά από την έκρηξη έχει σβηστεί.

Ωστόσο η περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Ρόμπιν Σμιθ. Ο ίδιος εκτίμησε πως οι έρευνες θα κρατήσουν μέρες και ο αριθμός νεκρών πιθανόν να ανέβει. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Pier Road.

Δείτε το βίντεο

Κάτοικος της πολυκατοικίας είπε πως ξύπνησαν γύρω στις 5:30 το πρωί, νομίζοντας πως γίνεται σεισμός. Τότε έγινε η έκρηξη.

Το St Helier είναι μια από τις 12 ενορίες του Τζέρσεϊ, του μεγαλύτερου νησιού της Μάγχης.

Το τριώροφο κτίριο έχει καταρρεύσει ολοσχερώς και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

«Δεδομένων των διαστάσεων της καταστροφής, είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των αγνοουμένων», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης του νησιού Τζέρσεϊ Κριστίνα Μουρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό